Čím se chráníte před otěhotnění mimo HA?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #333613 7.7.2020 9:58

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s různými druhy antikoncepcí. Od 15 do 23 jsem brala HA v podobě pilulek. Poté, co jsem se rozešla s přítelem, jsem antikoncepci vysadila a nechci se k ní vracet. Vlastně zjišťuji,že na mě působila až moc antikoncepčně. Nechtěla jsem sex vůbec...
Jenže po dvou letech jsem si našla přítele a přemýšlím, co teď. HA znova nechci, kondom je prostě naprd a navíc to zabije uplně všechno z toho okamžiku a s jinými alternativami zkušenost nemám.
Co by tak mohlo být podobně pohodlné jako pilulky a nezpůsobovalo ten trapný moment, kdy se z mazlení najednou odkloníte od sebe, je trapno a pokračujete "jako že se nic nestalo" ? :D

děkuju :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj 😊 měla jsem to docela podobně, jako ty a s novým přítelem používáme jen kondomy. Výhodu vidím hlavně v tom, že se prostě nasadí, sundá, vyhodí, můžete hned do sprchy, nemusíte čekat, žádné hormony, jsou spolehlivé. Příteli sex s kondomem nevadí, spali jsme spolu i bez a říkal, že v tom nevidí zas takový rozdíl a já teda taky nee, nebo když už tak minimální. Taky jsem se zamýšlela nad jinými alternativami, ale nic mi (nám) z toho líp nevyšlo 🙄

  • Francy7.7.2020 10:50

    My jedeme taky na kondomy a nevidím v tom problém. Prestaňte se na to zaměřovat jako na trapnou chvíli, která vše zkazí a nebude to tak. Já ho vždy příteli podám jakože je to dárek pro něj 😁 Teď už jsou tak tenké, že to nejde poznat, vroubkované jsou třeba super. Hned je uklizeno a můžeme se ještě tulit, zatímco když se udělá dovnitř bez kondomu, tak hned utíkat do sprchy s kapesníkem mezi nohama.. Taky mám pesar+spermicid. Ale je potřeba ho mít zavedený min 15 min dopředu a nejde mi to úplně snadno. Věřila jsem tomu než mi můj gyndař řekl, že má několik pacientek, které přes něj otěhotněly..

  • Napred jsem nekolik let nedala dopustit na kondomy, ale pote, co nam nekolik z nich prasklo, pouzivala jsem dalsich nekolik let prerusovany sex (coz ale muzu doporucit jen u partnera, o kterem clovek s jistotou vi, ze je zdravy, plus i to, ze zna pravidla prerusovane souloze, vi co a jak a dodrzuje je, aby eliminoval riziko otehotneni co nejvic). No a aktualne zase kondomy, protoze nynejsi partner prerusovani tolik neveri. :) Rozhodne jsem u kondomu nikdy nemela pocit, ze by necemu prekazely, nebo neco narusovaly, nasadit ho je otazka chvilky a vetsinou je ma clovek vzdycky po ruce.

  • Ahoj,
    Po dítěti jsem přemýšlela co za ochranu a šla jsem do pesaru. Jsou dva druhy. Mám ten co vypadá jak klobouček. Zavede se teda před, ale pokud víš že přítel přijede, tak zavedes a může tam zůstat až 48 hodin. Po ejakulaci se nesmí vytáhnout dřív než za 6 hodin. Používám k tomu i spermicid. Ten se jednak aplikuje na pesar a pak 10 minut před souloží do pochvy.
    O tom že přes něj někdo otěhotněla jsem četla, ale pořád se k tomu může přidat přerušovaná soulož a to už snad bude ok.

  • Ahoj, nám zase kondomy furt praskaly. Našla jsem si symptotermalni a super. Už poznám plodné dny jen pocitově. Ale teplota to jistí. Když nemám plodné dny, jedeme naplno a jinak prerušujeme. Za mě nej varianta. Jinak třeba spermicidy-nad nimi jsem taky uvažovala

  • ahoj, u nás to je tak, že já si měřím bt ... a v plodných dnech jedem kondom .... a bez nehody :-)

  • Jedeme symptotermální metodu. Tedy měřím bt a sleduji hlen. Na čípku změny po porodu nepoznám, takže toho si nevšímám. Teď mám navíc poslední tři cykly i ovulační bolesti, takže je rozpoznání ovulace ještě jednodušší. V plodných dnech se sexu vyhýbáme.

  • dzusinka9.7.2020 23:08

    Máme kondomy, po posledním dítěti uvažuji o nehormonálním nitroděložním tělísku. Riziko otěhotnění je u něj stejné jako u sterilizace.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist