Byla to menstruace?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #180997 2.9.2018 21:08

Ahoj, je mi takové blbé se na tohle ptát, protože už jsem se tady ohledně tohohle tématu ptala už několikrát. Ale vy vždycky dobře poradíte, tak snad vás neobtěžuje. Je mi 14, minulé léto jsem dostala 2x normálně za sebou menstruaci (byla průměrná, trvala cca 3 nebo 4 dny) a potom jsem dostala až po 4 měsících (o Vánocích) třetí, ale nevím, jestli to opravdu byla menstruace. Jen jsem měla asi 2 dny párkrát hnědý výtok a občas krev na toaleťáku. Nevíte, jestli to byla menstruace? No a od té doby nic. Žádná menstruace. Dneska jsem to řekla mamce, říkala, že se zeptá doktora (asi svého gynekologa). Myslíte, že budu muset na gynekologii jít? A jestli ano, mám se tam dole celá oholit? Já si tam totiž holím jenom kraje a chloupky rostou hodně rychle, tak si to zatím nechci holit celé. Ale možná budu muset, jestli tam půjdu. Omlouvám se, že je dotaz tak dlouhý, ale opravdu bych potřebovala poradit :)

Jinak se omlouvám, že mám trochu blbý název otázky, který nevystihuje cely text, ale nejde mi ho změnit :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj :) V začátcích může být menstruace nepravidelná, dospíváš, hormony pracují. Je ale dobré, aby se gynekolog/gynekoložka podíval jestli je všechno v pořádku. Prohlídka může být trochu nepříjemná, ale u zručného lékaře to přežije i citlivka jako jsem já. Musela jsem kvůli nějakým obtížím ke gynekologovi už ve 12 letech a oni samozřejmě k věku přihlédnou, všechno vysvětlí.

    Pokud nechceš, holit se nemusíš. Ze začátku jsem si chloupky neholila nebo jen zkracovala a teď se občas holím úplně. Je to tvoje volba a gynekologovi je to jedno, hlavně když dodržuješ základní hygienické návyky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist