Antikoncepční injekce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27649 21.3.2011 21:54

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s antikoncepcí ve formě injekce? A píše se to i ženám, pokud ještě neměli dítě? Začala jsem nad tímto uvažovat. Prášky mi nedělají dobře, takže je chci opět vysadit a kondomům nevěřím. Děkuji za vaše odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkušenost s tím nemám, ale když jsem se zhruba v 17 letech doktora ptala na jeho názor, tak mi řekl, že to je lepší pro starší ženy 30-40 let, ale nic s tím jestli před nebo po porodu neříkal.

  • Ahoj. Ano, já měla injekce půl roku. Byla to Sayana, což je - jak se říká - vylepšená Depo provera. Vůbec nemenstruuješ. Moje zkušenosti jsou půl napůl. Zmenšily se mi prsa, když jsem HA vysadila, po Sayaně bohužel znovu nenarostly. Nemít menstruaci je fajn, ale po první injekci jsem ještě docela dlouho špinila, tak jako že člověk neví, kdy nosit intimku a kdy ne, bylo to otravné. To se po druhé injekci spravilo, ale stejně to bylo tak nějak na vážkách tři měsíce a to není příjemný. Taky se píchá do břicha, což někomu vadí. Mně to nevadilo, nebolelo to skoro vůbec, akorát mi pod kůží zůstávaly takové malé bouličky, jak zrníčka rýže - a jsou tam pořád, mizí dost pomalu, ale to je prý individuální. Já jí začala brát, protože jsem měla potíže s kvasinkama a tahle HA mi je měla pomoct vyřešit, ale nepomohla, takže jsem ji kvůli těm bouličkám nakonec vysadila. Taky jsem měla potíže s pletí (vždycky jsem měla, jak jsem ale nebrala normální HA, bylo to mnohem horší). Tak jsem se vrátila k původní antikoncepci, ale pokud nemáš jiné potíže, tak injekce doporučuju. Jen se připrav, že v tom prvním cyklu bude špinění a to je holt nepříjemné. Ale po dvou měsících si to můžeš píchnout znovu a pak už se to spraví. Jinak určitě lepší Sayana, než ta Depo provera. Najdi si nějaké diskuse o DP a uvidíš.

  • Ahoj pokud vím, tak se to předepisuje pouze ženám, které už dítě mají, není to ještě dost dlouho v koloběhu, aby měli přesné odpovědi ohledně působení na tělo, ale záleží na dr. znám jednu holčinu, které to její dr. na její výslovné přání dal ačkoliv dítě ještě nemá a pak mám jednu kamarádku, která si to po prvním těhotenství taky přála a říkala, že to na ni působí ještě hůř než prášky

  • já jsem měla asi 3/4 roku Depo Proveru, ale spokojená jsem nebyla. Je fajn, že nemáš menses, ale na druhou stranu jsem pokaždé po sexu špinila...

  • je to lepsi tak po 20 , ale nemylsim si ze je to nejak pro to telo dobre ptz v te dobe kdy by mela byt menstruace tak neprijde a ty prvni 2 dny mate silenou zranici proste telo bylo zvykle ze se vycistilo a ted nic reague nato , špini se po sexu jak uz tu nekdo psal no ale zase zalezi na tom jaka je to injekce :))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist