Antikoncepce+prohlídka u doktora

Otázku položila: Bývalá uživatelka #6668 28.2.2012 19:39

Ahoj holky, :)
Je mi 16 let a mám přes 7 měsíců přítele. Je teď sice na 3 týdny na dovolené s rodinou,ale vím,že už to mezi námi hodně jiskří,co se týče sexu. Myslím,že už jsem na svoje poprvé už i připravená,ale nevím,který druh antikoncepce pro mě bude nejlepší. Koukala jsem tady i do encyklopedie,ale pořád nevím. Jak jste na tom byly vy a jaká myslíte,že je nejlepší pro dospívající jako já? :) Děkuju za radu :)

Děkuju za odpovědi a za typy ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přesně tak, Ha si nemůžeš vybrat sama, tu Ti přesně na Tvé tělo vybere on. Ty si můžeš jen říct v jaké cenové relaci bys chtěla.

    Myslím, že je HA pro Tebe vhodná. Já sama ji taky beru od 16 let a je fajn, že na to myslíš předem. To je úctyhodné. Samozřejmě na HA má každý svůj názor, ale pokud nemáš ty nic proti, tak proč ne :)

  • faith.verus28.2.2012 19:42

    Ahojky, já v Tvých letech dostala Triregol, můj gynekolog říkal, že se dává do 21let (dobrá i pro srovnání cyklu). Ale myslím, že je to individuální. Každý lékař asi doporučí jiný.:-)

  • :-)Já jsem přechodně brala před maturitou Minervu, ale bylo to asi 4 měsíce, a pak jsem se jí zbavila obloukem (moc HA neuznávám). Ale taky si myslím, že ti spíše gynekolog poradí. Farmaceutický průmysl se neustále vyvijí. Záleží jestli preferuješ hormonální nebo nehormální.

  • Já jsem v tomhle věku dostala od doktora Minisistol...a byl naprosto suprovej...urovnaj mi pěkně cyklus, žádná bolestivá menstruace a u mě se neprojevily ani žádné vedlejší účinky nebo nějaké problémy. Pak jsem ho přestala brát, protože jsem do sebe nechtěla ládovat chemii a hormony navíc. A teď jsem tři týdny před porodem :-)).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist