Antikoncepce po porodu ..nehormonální ochrana

Otázku položila: Anonymní uživatelka #329964 21.1.2017 19:45

Holky co jste po porodu či šestinedělí nasadily za antikoncepci? Již asi pět let antikoncepci neberu a nechci nic hormonálního. Přemýšlel jsem o tom lady compu s tím, že když budou plodné dny ještě radši kondom. Jak to máte vy co do sebe také nechcete cpát hormony? Prosím vynechat komentáře a rady tipu, že hormonální antikoncepce zas tak špatná není :) to mě nezajímá .. děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zvolila bych přerušovanou soulož + hlídání plodných dní - nabříklad bt, nebo ovu testy - a při pravidelném cyklu už pak žena ví, kdy má ovu nebo ne :) Teda - nejsem ani po porodu, ani po šestinedělí, ani těhotná... Ale takhle to plánuju až tato doba přijde - a dělali jsme to tak i předtím, než jsme dítě chtěli - to jsme dokonce ani ovu neřešili - prostě přerušovaná :) Ano, není to 100...ale zas to beru tak, že to budu dělat pouze se svým manželem - tudíž případná nehoda by holt bylo další mimčo - i třeba dříve, než by to bylo v plánu :)

  • sisterrys21.1.2017 20:08

    Ahoj, antinu jsem taky nechtěla. Měření bt je s kojením poměrně náročné. Zatím jsem neměřila a plodný dny beru od oka (na základě kalendáře a cyklů před otěhotněním). Ovšem další dítko chceme, ideálně za rok a půl, ale když by přišlo dřív, tak by to zas tolik nevadilo. Jsem zvědavá, jak to budu řešit po tom druhým, případně třetím.
    Jinak si myslím, že ladycomp je zbytečná předražená věc. Nehledě na to, že musíš měřit ve stejnou dobu. Když měříš jen teploměrem, můžeš pak vzít v potaz to, že jsi šla spát třeba dýl, v noci jsi šla na záchod, něco na tebe leze apod. Další věc je, že když jsem měřila teplotu v ústech, tak mi čísla dost haprovaly, v pochvě byly pěkné grafy.

  • Martasek8921.1.2017 20:29

    Syn ma 15m a dohodli jsme se, ze budeme pouzivat kondomy. Po prvnim porodu jsem mela prasky (poprve a naposledy), pote jsem mela Nuvaring. Skrz hormony a vyssi cenu jsme uznali, ze kondomy staci :-)

  • Od porodu (resp.konce 6 neděli) používáme kondomy/přerušovanou soulož/pharmatex, v kombinaci dle fáze cyklu.
    LadyComp (jestli je to ten na analýzu slin) je značně nespolehlivy, co sem četla, protože některým ženám ukáže plodnost celý cyklus.
    Hormony sem nechtěla, a při kojení už vůbec ne, aby to šlo přes MM až k dítěti mi bylo dost proti srsti.

  • medulinek21.1.2017 21:36

    schvalne jsem se koukala na ten lady comp - to jako fakt stoji 13500kč? vždyt je to v podstate jen teplomer,jen vam graf udela sam a nemusite si udaje zapisovat treba sem. Navíc mi to samotne neprijde zrovna bezpecne,folikul muze prasknout i driv aniz by o sobe dal vedet,staci jen nahla neprirozena namaha a je hotovo. Po prvnim porodu jsem mela nehorm telisko,bohuzel mam malou delohu,ktera ho napul vypudila. Pak jsem uvazovala o kombinaci prerusovane souloze s pharatexem,ale ted se s manzelem priklanime spis k vasektomii,treti mimco neplanujeme a je to jistota

  • duramura22.1.2017 10:52

    my pouzivali kondom, coz nas prudilo, tak nekdy prerusovanou souloz. s tim, ze sme chteli dalsi deti. a take ze jo - zatimco o prvni sme se cilene snazili skoro 3r, tak druhe sme pocali 10m po porodu - ani nevime jak. tolik ke spolehlivosti :-D pak sme zas pouzivali kondom, rok se snazili o treti a ted az budu mit po porodu, tak si uz necham zavest nehormonalni telisko - kamaradky ho maji a chvali. spolehlivost by mela byt vysoka, zavadi se na 5let.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist