Antikoncepce, akné

Otázku položila: Bývalá uživatelka #103879 22.4.2014 20:55

Dobrý den, vím že se zde řeší primárně těhotenství, ale říkám si, že se zde možná najdou i některé z Vás, které trápí, nebo trápil stejný problém. V 18 letech jsem začala brát antikoncepci, samozřejmě abych zamezila nechtěnému otěhotnění, ale také kvůli tomu, že se mi dost tvořilo akné, a celkově jsem takový tmavší typ, mám vyšší hladinu testosteronu a musím říct, že na obojí mi antikoncepce zabrala výborně. Akné zmizelo, a vypadám celkově ženštěji, nemám tolik ochlupení atd. Jenže nastaly u mne zdravotní- gynekologické problémy, a lékař mi doporučil antikoncepci vysadit. Mám z toho hrozný strach, že se to vše vrátí, trpěla jsem dříve díky tomu na nízké sebevědomí a měla v životě díky tomu hrozné problémy. Vím, že mé problémy (akné a ty další věci) jsou způsobené zvýšenou hladinou mužských hormonů, proto mi prosím neraďte na akné změnu stravy a vitamín B, vím že tím si nepomůžu. Proto se chci zeptat, je něco místo antikoncepce, něco šetrnějšího pro hormonální úpravu? Nebo se mám do konce života smířit s tím, že budu vypadat "normálně" jen za předpokladu, že budu brát horm. antikoncepci?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak 1. neomlouvej se za to, že dotaz se netýká těhotenství ;-) zaplat Bůh za to, že konečně zase jiný dotaz :-D
    2. existují i bylinné přípravky na zvýšení tvorby ženských hormonů, ale už pak neochrání před těhotenstvím. takže toto je potřeba zvážit, zda se budeš-budete chránit nějak jinak .
    vyzkoušeno na sobě to nemám (nemám naštěstí tu potřebu), ale kotvičník zemní (tribulus terestris) je vhodný nejen pro muže (u těch zvyšuje produkci právě testosteronu), ale i pro ženy a u těch podporuje tvorbu estrogenu.
    zkusila bych možná pro začátek tento, případně i jak holky doporučovávají kontryhle.
    http://www.aktin.cz/clanek/1026-tribulus-terrestris-a-zeny
    http://leciverostliny.webnode.cz/products/kotvicnik-zemni-tribulus-terrestris-/
    za pokus by to stát mohlo - balíček 50g stojí kolem 45 Kč, pije se tak 1 polévková lžíce čaje na 0,5l vody. chutná sice nic moc, vůně..raději nečichat...ale pomáhá ;-)

  • babillage23.4.2014 7:42

    Taky bych nejdriv zacala bylinkovou kurou a kdyby to nezabralo, tak bych se obratila na endokrinologa (nebo rovnou, protoze tam jsou tak dlouhe objednaci doby, ze na bylinky bude casu dost). Jsou to hormony, tak se to tam jiste taky resi. Vim, ze kdyz jsem lezela v endokr. ustave, tak s timto problemem tam jedna slecna taky byla - ale moc toho o tom nevim, podrobnosti diagnoz tam nikdo nevyzvidal.

  • Mám podobný problém. Nasadila jsem antikoncepci v 16 letech kvůli akné, protože na to nic jiného nezabíralo. Vysadila jsem ji před rokem a půl a to akné není tak hrozné, ale myslím, že je to tím, že mi je už 25. Ale co je hrozné je můj menstruační cyklus. Kdybych věděla, co mi to s ním udělá, tak bych HA tak dlouho nebrala a řešila bych to určitě jinak. Takže ji určitě vysaď a třeba to tak hrozné nebude. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 203 otázek, kterým se dostalo 271 496 odpovědí a 409 688 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist