Antikoncepce a kondom

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375506 12.1.2018 13:08

Dobrý den, je mi 18 a beru antikoncepci rok a půl. Teď mám přítele, už 5 měsíců, a on přede mnou nikoho neměl, takže byl panic. Spíme spolu normálně bez kondomu, ale mamka s tilm naprosto nesouhlasí a chce abych používala i kondomy, kvůli přenosným nemocem..jak ale muze mit pritel nemoc, kdyz byl predtim panic? Ja vubec nevim co ji na to rict a jak ji to vysvetlit.
Jaky na to mate nazor?
Dekuju za odpovedi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já tvoji mamku chápu, má strach. nikde nemáš absolutní záruku, že jsi doopravdy jeho první, že ti nelhal..... jenže bez důvěry žádný vztah fungovat nemůže. zkus jí tohle připomenout. říct jí ať důvěřuje sama sobě, že tě dobře vychovala, ať důvěřuje tobě, že nejsi naivní a nenaletíš každýmu koho potkáš. a připomenout jí, že do každého vztahu důvěra patří. jak do vztahu mezi tebou a mámou tak do vztahu mezi tebou a tvým klukem;-)

  • buccaneerka212.1.2018 15:20

    Já asi nevidím důvod, proč by mamka měla nebo neměla souhlasit s tím, jak provozuješ v 18 letech sex. Může říct svůj názor, ale nutit Vás nemůže. Jsi dospělá, je to tvoje zdraví, tvoje zodpovědnost, tvoje rozhodnutí.

  • Já osobně nechápu, proč všichni všechno probíráte s rodiči, je to přeci soukromá věc a jen vaše rozhodnutí. Pokud máš pocit, že děláš něco, na co můžou mít jiný názor ale v podstatě jim do toho nic není, tak to proboha neprobírejte.

    Jinak ona si může myslet, že tě třeba může někde podvádět, v tom věku strašně moc lidí uklouzne at záměrně, nebo pokud jim na vztahu až tolik nezáleží.

    Moje rada - nechat si detaily vašeho vztahu pro sebe a neprobírat takhle intimní věci s lidmi okolo. Jen ty víš, jak to máte a díky reakcím okolo jen začneš pochybovat

  • macicekkajik12.1.2018 13:55

    Když jste si věrni, tak se pohlavní nemoci nemusíte obávat a když bereš pravidelně antikoncepci, tak ani těhotenství. Zkus mamce vysvětlit, že si naprosto důvěřujete a kondom není zapotřebí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist