Antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425029 9.12.2020 17:01

Dobrý den, je mi 16, s přítelem máme pravidelný pohlavní styk, používáme kondom. Já si ale přijdu jenom s kondomem málo chráněná a vždycky se bojím že bych mohla otěhotnět, navíc mám hodně nepravidelnou menstruaci takže jsem pak vždycky jenom ve středu. Chtěla bych používat antikoncepci ale máma mi řekla že nemůžu protože mám zvýšené riziko trombózy a na to se prý antikoncepce brát nemůže..ale já prostě potřebu ještě něco co by mne chránilo. Neexistuje nějaký druh antikoncepce (prášků) které bych mohla brát?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy9.12.2020 17:14

    Prášky ti na nepravidlnou ms, akné apod nepomůžu, proč si to mladé holky stále myslí? Jen řečnická otázka.. Pokud nevěříš jen kondomům, tak přidejte spermicid nebo finále přítel nedokončí do tebe, ale mimo.

  • Kondom pouzivam priblizne 15 let a tehotna jsem jeste nebyla. Pokud se dodrzuji vsechna pravidla jeho pouzivani, je kondom velmi spolehlivy, navic pokud treba praskne, zjistis to hned a muzes to prinejhorsim resit pilulkou po (ve ktere je sice fura hormonu, ale zas lepsi jednou za x let tohle, nez do sebe cpat HA denne, nekolik let v kuse.) Kdyz selze HA, zjistis to az jako tehotna. A jak uz tu padlo, da se kombinovat treba se spermicidem (pouze vhodnym ke kondomum) nebo partner i s kondomem nemusi ejakulovat uvnitr tebe.

  • Ahoj, nebudu tě poučovat o jiném druhu antikoncepce, to ti tu napíší ostatní. Spíš ti napíšu jen postřeh ohledně té antikoncepce a zvýšeném riziku trombózy.
    Za prvé - jak tvá mamka ví, že ho máš také? Pokud má ona třeba Leidenskou mutaci krve, neznamená to, že ty ji budeš mít taky (mám dvě dcery - jedna jí zdědila, druhá nikoliv). Byla jsi na testech? Pokud ne, určitě by tě mamka měla nechat otestovat.
    No a co se týká hormonální antikoncepce - moje lékařka v trombotickém centru mi řekla, že mi může povolit jen nitroděložní tělísko. Ale nedávno jsem byla na první gynekologické prohlídce s dcerou, která "Leidna" zdědila, a paní doktorka nám sdělila, že nesmí antikoncepci s estrogenem, ale může pouze gestagenní. Takže být tebou, pokud bys na nějaké další hormonální antikoncepci trvala, poraď se s gynekoložkou/gynekologem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist