Antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #291045 2.4.2018 16:20

Ahojte! Mám malý dotaz ohledně antikoncepce :-) Je mi 22 let, zatím jsem žádnou neužívala. Ale mám teď přítele, studuji vysokou školu a maminkou ještě minimálně další tři roky být nechci :-). Mám z antikoncepce docela strach, když vím, jak na tělo působí. Do toho ještě beru každý den Letrox (na sníženou funkci štítné žlázy = další hormony) a někteří členové rodiny preventivně užívají léky na ředění krve. Přemýšlím nad antikoncepcí - injekčním podání jednou za tři měsíce. Máte s tím někdo zkušenost? =) Popřípadě s nějakou jinou alternativou? Děkuji :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zkušenost s injekcí nemám, a možná se pletu, ale můj názor je ten, že to musí být obrovská pecka hormonů, a když po 3 měsících "vyprší", tak myslím, že ty hormony v těle zůstanou ještě hodně dlouho. Ani ohledně spolehlivosti by mi to na jistotě nepřidalo, ale kdo ví, jak říkám, třeba se pletu - radši bych zvolila něco, co vylučuje hormony postupně. Ať už prášky, nebo tělísko. Každopádně tohle je určitě na diskuzi s gynekologem, který ví vše, co je potřeba, a třeba i vyvrátí nějaké nepravdy psané na internetu (a že jich je). Jinak pokud je možné, že za 3 roky bys plánovala mimi, zkus promyslet žádné hormony nebrat. To říkám jako někdo, kdo bral antikoncepci 10 let a když jsem v 25 chtěla mít dítě, najednou to byl obrovský problém. Kdybych to věděla, asi bych se jim obloukem vyhnula.

  • ajanka2.4.2018 17:29

    Asi bych se hormony nezatěžovala, myslím dokonce že při užívání Letroxu je to kontraindikace ?? Asi bych uvažovala o prezervativu - dostatečně spolehlivý obzvláště když uvažuješ o miminku v horizontu 3 let, tak je to rozumnější. Určitě injekce ne:O=

  • Injekce nebrat, pokud ještě nekdy-v dohledné budoucnosti chceš děti. Měla sem je a po vysazení se mi tělo dávalo dohromady rok a půl. A ani pak další rok žádná sláva. S injekcema to bylo takové veselijake-krvaceni trvalo až 2 týdny, pak i špinění, nějakou dobu teda nic, ale ideální na to rozhodně není.navic je pouze gestagenní, a tak nic moc.

  • Taky bych byla raději pro kondom. Partner si nestěžoval a v době ovulace raději ejakuloval i s kondomem mimo. Za šest let jsem neotěhotněla.;-) HA jsem brala od osmnácti do dvaadvaceti. Nejprve mercilon a pak Nuvaring ( hormonální kroužky na zavádění) a tělo se dávalo dohromady dva roky. Prvního půl roku jsem to ani nedostala. Odmítala jsem hormony, tak jsem hledala přírodní cestu a cvičení. HA je pohodlná, ale to je tak asi všechno.

  • Hormonalni pilulky jsou svinstvo..ja trpela kvuli ni migrenama..fakt nejlepsi ten kondom anebo sledovat bazalni teplotu...to po porodu budu asi prace tak resit bo dute chceme jen jedno ;-)

  • Nikdy sem HA nebrala ,je to svinstvo...Takže bud tělísko nebo kondom(ségra má ale přes kondom dítě) nebo přerušovaný styk(máme ho taky a nehoda se nestala a dokonce kamarádka,měla přerušku 7let a taky nic :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist