Antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #370306 6.1.2017 9:16

Je bezpečný na sex 8.DC v cyklu co trvá 26-30 dní? A 20.den? Jak nahradit HA či tělísko?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • KONDOM, NÁPLAST, SPERMICIDNÍ GEL, PESAR, INJEKCE.
    ŽÁDNÝ NECHRÁNĚNÝ SEX NENÍ "BEZPEČNÝ" POKUD NECHCE ŽENA OTĚHOTNĚT. TO BY MĚLO VĚDĚT UŽ KAŽDÉ MALÉ DÍTĚ.

  • Krom zmíněných druhů antikoncepce, jde určitě použít i symptotermální metodu, kdy se v plodných dnech buď nesexuje a nebo se použije kondom, spermicidní gel nebo pesar. Ovšem na tuto metodu musí člověk znát velmi dobře své tělo, tedy ovulaci touto metodou sledovat alespoň tři měsíce a i tak bych se do ní pouštěla, jen když by případné těhotenství nebyl problém.
    Střílet od boku 8DC a 20DC bez nějakého dlouhodobého sledování je mimo, to bych určitě neriskovala.

  • inah916.1.2017 9:59

    Souhlasím s tím, co píše Ewy. Existuje spousta jiných možností. Krom toho, co je už zmíněno dodám, že spermicidní je i gel i globule...
    Teoreticky by možná i 8dc i 20dc mohl být ok, ALE, pokud nechceš riskovat, a tipuju, že jsi mladá a dítě by byla tragédie - tak neriskuj žádný z těch dnů... nevíš, kdy máš ovulaci....

  • obecně vztato bych to takhle neriskovala. pokdu by jsi měla jistotu že víš, kdy máš ovulaci, tak ten 20DC pokud by to bylo po ovulaci, by teoreticky šel, protože doba od ovulace do ms se brává jako doba neplodná.
    co se 8DC týče, tak tam bych takhle neriskovala. nikdy totiž nevíš, zda ovulace nedorazí dříve, než 12-14DC (což by teoreticky odpovídalo délce cyklu 26-30 dní) a pokud by byla ovulace 12DC tak už by riziko těhotenství bylo podstatně vyšší. spermie vydrží počkat (v závislosti na podmínkách) 5 dnů (u někoho i déle, u někoho méně, ale obecně bych pod 5 dnů "jistoty" nešla).
    takže pokud jsi mladá dívka, pro kterou by těhotenství bylo velkým problémem, tak bych volila v plodné dny (ty dny které jsou kolem předpokládané ovulace - několík dní životnost spermií: takže tak 8-17DC) kombinaci např. kondom + pharmatex, v "neplodné" alespon jednu z nich, aby jsi měla více jistoty a méně stresu, že nebudeš těhotná, kdyby se ovulace případně posunula.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist