Akné - nízkohormonální antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47701 30.12.2012 13:56

Ahooj holky,

prosím o Vaší radu, už dlouhou dobu mě trápí akné na obličeji. Je mi 20 let a i přes to, že se o pleť náležitě pečuji, dokonce jsem chodila i na chemické peelingy, tak se akné nemohu zbavit. V 16 letech jsem brala Minervu a pleť jsem měla krásnou, ale po 2 letech jsem ji vysadila, pak jsem měla nějakou nízkohormonální a tu jsem po půl roce také vysadila. 2 roky jsem žádnou antikoncepce neužívala a teď se mi pleť zhoršila. Není to tak hrozné jako dříve, ale je to vidět. Problém je v tom, že nechci přibrat, ale chci mít hezkou pleť. Už jsem z toho opravdu zoufalá:'-(. Existuje něco jiného než antikoncepce, co by na akné působilo a nebo teda nějaká po které bych nepřibrala. Vím, že na každého to působí jinak, ale i přes to Vás žádám o radu, vaši zkušenost. Díky AnnaViktorie

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já teda měla akné jen trochu v pubertě, ale když jsem si šla v 15ti pro HA, tak jsem gynekoložce řekla, že bych chtěla rovnou i nějakou, která je dobrá na pleť. Předepsala mi Dienille, beru jí už 3 roky a nemám s ní jedinej problém, nepřibrala sem a pleť mam teď uplně bez pupínků :-)

  • Myslím, že není pravidlem, že při užívání HA musíš přibrat ;)

  • Beru Ha Maitalon, která je níkzo horm. a má účinky na plet, občas když se rýpu, tak to pak taky tak vypadá, jinak super.. nepřibírám, dríve mi pomohla ivreya ale neudržela mi vůbec cyklus.

  • Já teda bohužel souhlasím s holkama, pokud máš špatnou pleť, tak ji určitě neléčit braním HA, protože po vysazení nejspíš bude pleť KATASTROFICKÁ, vím, o čem mluvím.
    Měla jsem špatnou pleť, ale nic dramatického, sem tam nějaký větší pupínek, jinak nic. Začala jsem brát HA (kvůli ochraně, ne kvůli pleti) a pleť se poměrně dost zlepšila.
    Letos v září jsem ji musela cca na 2 měsíce vysadit (doktoři u mě měli podezření na cévní problémy), po dvou měsících jsem ji sice začala zase brát a beru doteď, ale to co to se mnou udělalo... Děs a hrůza! Nechci tě strašit, ale zalistuj tady historií v sekci "akné" a dočteš se, že se to stalo skoro každé ženě po vysazení antikoncepce...
    Četla jsem, že pomáhají někomu bylinky, někomu vitamíny, někomu mastičky... Každopádně bych si zašla na kožní a domlouvala se tam, antikoncepce není řešení pro akné. ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist