Akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394316 28.6.2018 13:27

Ahoj holky,měla by jsem dotaz.
Je mi 17let a už asi rok beru antikoncepci (možná o něco dele)
Asi dva tydny zpět mi zjistili genetickou intoleranci laktozy.
Poslední dny mívám pocity nafouknuti břicha a objevilo se mi dost pupínku na obliceji. Dřív jsem měla akne opravdu dost a po antikoncepci se mi opravdu dost zlepšilo a mívám ho třeba jen v týden kdy mám “ms”. Cvicim a dost se potím,ale na oblicej nenanasim často makeup většinou pleť nechávám čistou a rano k večer čistím alespoň micelarkou.
Nevíte z ceho to muže být? Napadlo mě,jestli to není z bezlaktozovych výrobku nebo něco takového :D Mám osypane cele čelo a trosku i tváře. Nemáte na to nejake rady?
Předem Dekuju 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • :-DNo důležitý je i co děláš okolo, jeslti si na obličej hodně saháš rukama, nebo pupínky nípeš,..(to byl problém u mě :D )potom co mě pomohlo - prát častěji polštář, opravdu na pleť nedávat žádný makeup nebo pudr jen hydratovat. A za mě mohu doporučit konopný olej, ten je můj zachránce. Nevím jak se okolo ty staráš jinak o pleť ale určitě doporučuju i zajít za kožní, ta ti taky může dost pomoct ale z mých zušeností je to stejně spíš o tom režimu. Stejně je to nefér co? Někdo má pleť vždy jak z alabastru ať dělá cokoliv :-D

  • A nebude to tou antikoncepcí? ;) Myslím, že obsahuje laktózu, nebo možná jak která. Nebo ti třeba jenom přestala vyhovovat. Nemáš jinou kosmetiku, prací prášek apod? Z toho by to mohlo taky být. Já mám alergii na sluníčko a jak vylezu ven na sluníčko, třeba jenom na chvíli, hned mám krupičku na čele.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist