95% účinnost kondomu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #76698 1.12.2012 17:07

Ahojky, tak jsem právě koukala na video

a tam jedna holčina otěhotněla i přes používání kondomů, navíc těhotenství zjistila až když začala rodit, zní to docela scifi ale je to fakt, a tam pak paní doktorka říká, že kondom chrání před otěhotněním jen v 95%, i když je použit perfektně a že pokud pár používá kondom správně, tak je možnost, že otěhotní... Teda docela mě to vyděsilo. Myslela jsem, že se to vztahuje na případy kdy kondom praskne, nebo je nějak poškozený, špatně nasazený...ale ono tam to riziko je, i když je úplně ok. Pitomej kus latexu, teď se budu asi bát, navíc když mi vynechala ms. :D Holky, co si tom myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek891.12.2012 17:13

    Rozhodně není nic 100%, ale věřím tomu, že když je použit správně a nepraskne, že by se nic stát nemělo, ale kdo ví, že ... Leda, že by byla vada při výrobě.

  • nic není stoprocentní ochrana kromě nesexování. Tím, že budeš antikoncepci používat tak jak je doporučeno šanci na otěhotnění výrazně snížíš. Ale stačí se podívat na ty občasné dotazy tady a hned víš, proč některým lidem ochrana jakože selhala-neumí ji správně používat. To samé používání kondomů-praskají, svlékají se, takže je opět někde chyba v použití, velikosti a manipulaci.
    Co znám holky, co jim měla selhat ha a otěhotněly, tak bych ani za jednu nedala ruku do ohně, že ji používaly tak jak měly. Tak asi tak nějak to bude.

  • Já nevím, ale já nevěřím těm co se kolikrát objevilo i televizi "žena nevěděla, že je těhotná dokud nezačala rodit." Vždyť musela mít nějaké příznaky (vynechání MS), nebo snad ne?

  • venysek1.12.2012 18:57

    Moje kamarádk otěhotněla, i když pravidelně brala antikoncepci, zjistila to až ve 4. měsíci, když byla na prohlídce u doktorky. Opravdu nic není stoprocentní a myslím, že těch 95% u kondomu je celkem dost..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist