26. tt

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41468 24.3.2011 13:10

Ahoj holky, mám takovou praktickou otázečku: Jak zvládáte v těhu obouvání a podobně s bříškem? Máte na to lidi, nebo máte nějaké fígle? Já jsem ve 26.tt a při obouvání si klekám, ale poslední dny cítím, že se dost zadýchávám, takže pak vstát, to je občas docela děs. Natož, když jdu do města, obvykle mi hned tvrdne a pobolívá břicho, musím jít pomaličku a zhluboka dýchat, nemluvě o cestě autobusem, kterou sem tam absolvuji, když jedu k doktorovi :-( Musím si brát pití, hned jít do trička, ať mi je raději zima, než abych lekala horkem a podobně. A kolik jste v tom 26. tt přibraly? :-) Vím, že je to individuální, ale tak ať mám představu, zda se to hodně liší :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ve 26. týdnu jsem měla přibráno asi 7,5 kg. Obouvat jsem se zvládla sama celé těhu. Buď jsem zvedla také nohu do výšky, abych si botu zavázala a nebo jsem si dřepla s roztaženýma nohama, ale to až ke konci těhu.

  • sigiska24.3.2011 17:32

    Nerozvazovat tkaničky a pořídit si dlouhý nazouvák z IKEI :-)

  • Tak to brzy:-D v 26tt jsem začla teprve cítit, že jsem těhotná.. a dělala všechno.. to co popisuješ mám až ted v 38tt a stejně dělám všechno:-D ale jinak já si boty nazuju jen se ohnu a pak si nohu dám do výšky opřu o botník a zapnu.. když je přítel po ruce tak mě už ted obuje:-D
    Jinak břicho mi tvrdne od 16tt ber magnesium.. pokud je to moc často..jinak v 26tt to přesně nevím.. ale tak do 7 kil

  • My máme doma nízkou stoličku,jinak je to zatím v poho.Já přibrala tak 4kila,v prvním těhu nevím,ale obouvat jsem se zvládala líp a celé těhu.Teď si s těmi čtyřmi kily začínám připadat jak velryba,fakt je,že na konci těhu jsem vážila míň než teď.

  • Já jsem měla udělanou dlouhatánskou tyčku a na konci byla obouvací lžička,takže s tím jsem to v poho zvládla ve stoje až do porodu.A nebo byl v pohotovosti manžel :-)

  • já normálně fungovala do posledního měsíce, to už jsem se spíš koulela než chodila, ale i tak jsem 2 dny před porodem jela na kontrolu do nemocnice 30 km vlakem a ještě úplně sama :-) Celkem jsem přibrala 15 kg.
    Než jsem nastoupila na mateřskou tak jsem denně dojížděla vlakem 25 km do práce na šest na ráno a taky se to dalo zvládnout.

  • Tý jo :-) ve 26.tt jsem měla takové pidi bříško, že mi nepřekáželo v ničem. Teď jsem 30tt a normálka dělám úplně všechno. Dělám na zahrádce, udělám si výlet na kole..mám zvířata, takže se starám o ně. A bříško mi teda nepřekáží vůbec. Občas se zafuním, ale nic dramatickýho to není. Jediné kde mi to trošku překáží je vana- jsem si holila nohy a bylo to trochu obtížnější, ale pořád ještě ok.
    Zavazování bot v poho. Ohýbání taky..
    Tvrdnutí jsem tu nedávno řešila, ale už je to zas lepší...asi to bylo úplňkem..já celkově na ten měsíc víc reaguju( před těhu jsem měla i cyklus přesně podle měsíce)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist