2 zapomenute pilulky,mozne tehotenstvi?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #81734 12.12.2012 6:33

Ahoj holky,
beru 3.mesic antiko Jangee a ted jsem dva dny nevzala prasek v prvnim tydnu (vzala jsem prvnich 5, ale 6.a 7.ne) ten druhy den vynechani jsem mela nechraneny pohlavni styk, kde pritel ejakuloval do me.Jaka je pravdepodobnost otehotneni?Miminko planujeme az v lete, pritel o tehle me chybe s antiko vi, neudelala jsem to zamerne..jen jsem mela za to, ze jsem jeste nejakou dobu chranena tutiz dva prasky nevadi.No ted se neubranim pochybnosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Přečti si příbalový leták....u většiny HA se musí vzít pilulka do 12 hodin, jinak není ochrana 100% a musíš se chránit jinak. Myslím, že možnost otěhotnění tam rozhodně je.

  • Nechci tě strašit ale moje kamarádka nevzala jen jednu a otěhotněla...ale uvidíš sama ...a jestli plánuješ miminko v létě tak už nemá smysl jíst anti páč jen tak rychle neotěhotníš :) ale uvidíš :)

  • V prvním týdnu to myslím docela vadí, ale nejsem si teď jistá... Já mám v příbalovém letáku napsané, že když zapomenu v prvním týdnu jednu pilulku, mám se pak týden chránit jinak, ale nevím, jak je to u tvé HA a už vůbec nevím, jak je to, když zapomeneš 2 prášky... :(

  • venysek12.12.2012 7:50

    Já si myslím, že u 99% HAK je to tak, že až tak nevadí, když zapomeneš jeden prášek, ale dva už je asi i dost.. Možná si zavolej k dr, ať ti na to řekne svůj názor..

  • Simone12.12.2012 9:31

    Nechci tě strašit, ale takhle přesně otěhotněla naše spolužačka z gymplu... Nicméně, pokud se chcete snažit už v létě, tak kdyby se zadařilo, zase tak velký problém by to nebyl, ne? ;)

  • Řekla bych, že vynechání dvou prášků už problém je, ale ne hned v následujícím dnu/dvou dnech. Tělu přece jen chvilku trvá, než na vynechání zareaguje, ale pokud nechceš otěhotnět, zbytek cyklu už se musíte chránit i jinak, protože během té dvoudenní pauzy mohlo začít zrát vajíčko a mohlo by dojít k ovulaci

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist