14let

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55302 30.1.2012 16:30

Ahoj Womenzonky,Chtěla bych se zeptat,jestli si můžu nechat předepsat antikoncepci,když je mi 14 let.Je to kvůli nepravidelné menstruaci a akné.A jestli ano tak jestli by to šlo bez prohlídky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych ti to osobně moc nedoporučovala, pokud to vyloženě nepotřebuješ kvůli ochraně... Jsi ještě mlaďounká na to aby sis zbytečně dávala do těla hormony.. Menstruaci ve 14 letech ještě nemusíš mít nutně pravidelnou a na akné jsou i jiné věci..:-)

  • No mně ji Dr. napsala bez prohlídky a už v necelých 15 (ale asi měsíc před), ale až zpětně mi došlo, že tím, že mě neprohlédla, mohla něco zanedbat. Takže, pokud chceš antikoncepci, tak tu prohlídku přežiješ, není to nic hrozného, a stejně tam jednou budeš muset. :-)

  • Je možné, že někde napíšou HA bez prohlídky, ale já nikoho takového neznám. :) Všechny moje kamarádky a známe co berou HA, ji dostaly až jedině po prohlídce. ;) Ale taky bych ti ji moc nedoporučovala... Je to zátěž pro tělo a já sama ji beru jen proto, že nechci otěhotnět a je to nejspolehlivější antikoncepce. Z jiného důvodu bych ji určitě nebrala. Počkej, až budeš chtít skoro 100% ochranu před nechtěným těhotenstvím, pak je podle mého názoru HA na místě. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist