zavinovačka doporučována fyzioterapeutkou Evou Kiedroňovou

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35827 16.2.2012 17:37

Ahoj holky,sice mám ještě spoustu času, ale už pokukuju po výbavičce pro naše zlatíčko, nedávno jsem v pořadu Sama doma viděla rozhovor právě s výše uvedenou fyzioterapeutkou a ta říkala, že doporučuje nějaké,tuším, péřové zavinovačky, že se v nich miminko cítí bezpečně. Chtěla jsem se zeptat, zda ji někdo využíváte, jaký na ni máte názor a případně, kde se dá na internetu zakoupit? Dále by mě zajímalo, zda se zavinovačka dá použít i na letní miminko, mám termín porodu v červenci, tak nevím, jestli miminku v této zavinovačce nebude teplo.popřípadě pokud máte zkušenosti s jinou zavinovačkou, která se vám osvědčila, budu ráda za tipy a všem děkuji za případné názory:-)

holky, všem moc děkuji za názory, čekáme první miminko, takže teprve sbírám zkušenosti, ta zavinovačka se mi v tv hodně líbila, ale nebyla jsem si právě jistá, zda je to vhodné do léta, už jsem chytřejší a opravdu by to byly vyhozené penízky, koupím za ně něco užitečnějšího:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, my používáme takovou klasickou bílou, co je ještě po nás. Máme doma i rychlozavinovačku, ale na tu starou nedáme dopustit. Jsou nám dva měsíce a pořád v ní spinkáme :-)

  • já měla zimní dítě a v zavinovačce byl maximálně dva měsíce, potom už mu byla krátká, tak jsem je používala jako podložky, když někde ležel. Hodně ublinkával a přece jen se to pralo líp než deka. Rodina se bála malého bez zavinovačky držet, tak to bylo hlavně pro ně, aby si byli jistější. On měl rád spíš volnost a snažil se ze zavinovačky vykopávat.

  • ahoj, v péřové zavince bude mimču v létě asi teplo. já dceru měla začátkem srpna a zavinku jen s lehkou vložkou na převoz z porodnice, ale jinak by se v ní s nějakou vložkou asi uvařila :( dávají se v létě bez vložky(měli sme to tak i v porodnicvi). až po létě (tak v září) sem malou do zavinky dala, ale tenkrát bylo víc chladné léto než bylo třeba to v roce 2011.

  • Já zavinovačku používala a používat budu nedám na ní dopstit, ale NE péřovou. Já mám taky tu klasickou šněrovačku s ušitu vložkou z dutého vlákna. Dr. nám doručila vyhodit vše péřové doma kvůli alergii.

  • Mám zavinovačky 3 jednu po synovi 13 let a dvě staré 34 let a nedám na ně dopustit.Pěkne zavinu a miminko bude spinkat.Dávala jsem do té doby než prostě byla malá.Každopádně né péřovou.:-)

  • Martasek8916.2.2012 18:19

    Já měla rychlozavinovačku a tu klasickou bílou, jak jsem já byla mimi. Ryhclozavinovačka měla úspěch, dokud se do ní malá vlezla, hajala v ní, v bílé byla moc svázaná a nelíbilo se jí v tom, tak jsme ji nepoužívali. Malá se narodila 29.6., takže bych nevolila nic extra teplého.

  • já mám všechny děti letní-narodily se do těch největších veder a nějak si to neumím představit. Dítěti jsem zavinovala jen ručičky a to do pleny a stačilo to. Když bylo chladněji, tak ještě rychlozavinovačka (dá se použít i jakákoli deka složená cca do čtverce), jinak spaly nahé, př. s ponožkama, přikryté také obyč bavlněnou plenou.
    Pokud chceš investovat, tak si myslím chválí merinozavinovačky, ale podle mě to není třeba.
    Tu klasickou zavinovačku máme doma také,ale spíš jsem jí měla do kolébky na okrasu-neuměla jsem do ní zavinout ručičky, co pro nás bylo nejdůležitější (i u té rychlozavinovačky jsem cíp u hlavičky ohýbala, aby zavinutí bylo těsnější právě nahoře a nebylo to tak rozvolněné.

  • Ahoj, ja jsem tu perovou taky moc chtela, videla jsem ji v kurzu kde jsem byla na manipulaci s miminkem. Maly se mel narodit v zari tak jsem si rikala, ze ji poridim. Jenze jsem mela doma uz koupene dve a tohle byla prece jenom velka investice, tak jsem koupila misto zavinovacky "hnizdo". Je to péřový ovál a pokladala jsem ho na to. Dokonce mi akorat tak pasovalo do kose kde spinkal kdyz byl malinky a hrozne se mu to libilo. Na léto bych ti tu zavinovacku urcite nedoporucovala,je hodne tepla a ikdyz bude v lete chladno, tak si myslim,ze by byl mimisek prehraty,ale tot jen muj nazor. No a az ti povyroste tak kdo ví, jestli by se ti tam vlezl. Muj maly treba vyrostl ze zavinovacek uz v 2,5 mesicich.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist