zácpa po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #56885 16.1.2012 15:38

ahojte holky,mám trauma....jsem 3týdny po porodu a trápí mě zácpa,nevím co na to....můžu zkusit šaratici i když kojim?nevíte co je na to dobré....když tlačím, strašně mě to bolí....nevíte co a jak???začala jsem po porodu pít CARO, abych měla mlíko,myslíte,že i z toho by to mohlo být??vypiju i 5 šálku denně

Odpovědi správkyň témat

  • lulatko16.1.2012 16:52

    Za sebe doporučuji to, co tady již zaznělo: především švestkový kompot, ale dobrou službu udělají i sušené. Čerstvé samozřejmě taky, ale ty teď k dostání nejsou. Déle hruška, klidně syrová, ale může být i kompot. Z jídel jablková žemlovka, jogurty, kysané mléčné výrobky (kefír, zákys...). Když bylo nejhůř, hodně mi pomáhala rozpustná vláknina (k dostání v lékárně) nebo čaj od Teekanne Žaludek a střeva. Něco z toho mi zabralo vždycky, a to trpím na zácpy poměrně často, v těhotenství nemluvě.
    Carem to nejspíš nebude - je to cca jako Melta; ta obsahuje rozpustnou vlákninu, která právě trávení podporuje, proto je vhodná i při kojení - dostává se i do mateřského mléka.
    Jinak zkus taky upravit svou stravu - omezit banány, rýži, mrkev (i když ta působí jak na koho), čokoládu, kakao a další potraviny přispívající ke vzniku zácpy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist