věk..jenom číslo?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57981 23.9.2012 21:53

Dobrý den, chci se zeptat na váš názor, co si myslíte o vztazích s větším věkovým rozdílem "v pubertě"? Mám 18letého kamaráda, který přes prázdniny chodil s 12letou holkou. Nechápala jsem, jak si můžou rozumnět s takovýmhle věkovým rozdílem. Přeci ona je ještě dítě, zatímco on by už měl být rozumný. Celkem jsem je odsuzovala...Jenomže v poslední době sama zjišťuju, že mě celkem přitahuje jeden 14 kluk, je to můj kamarád, hodně mi pomohl v těžkých chvílích, což nás sblížilo. Ale mě už taky bude pomalu 18. Dříve pro mě byl spíš něco jako mladší brácha, ale cítím v tom změnu. I z jeho strany je vidět zájem. Ale bráním se, protože se bojím právě toho věku....Mám mu přeci jen zkusit dát šanci, nebo myslíte, že to nemá cenu a máme zůstat přátelé? Děkuju za názory i rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, všechny holky tu píšou, že měly staršího kluka. Což je celkem normální. Ale ty se ptáš na mladšího. Pokud myslíš, že to má smysl, tak jdi do toho. Ale mě to přijde divný. Ty jsi dospělá a on má celou pubertu před sebou. Aby jsi za 2 měsíce neposlouchala výsměchy puberťáků, jak se někde chlubil, že má starší holku. Ale to je jen můj názor, ty musíš vědět, jaký je on a jaká ty




  • Uz za takovych pet let Ti to asi uz ani neprijde. Znam spoustu kamaradek, ktere maji partnery o dost mladsi, paklize Te pritahuje, muzete prozit krasne pratelstvi:)

  • No nevím, 18ti letý s 12ti letou. Ono je to takové obtížné. Kdyby jí bylo 20 a jemu 26, niko neřekne ani slovo.
    To samé, já jsem měla 14 (za 3 měsíce 15) a přítel téměř 20, a taky, všichni z toho byli na větvi, že je starší a všechno. Ale vždycky jsem jim odvětila, jo, ale kdyby mi bylo 20 a jemu 25, tak nikdo ani nemukne. A teď už je mi 19, jemu 24 a nikdo už nemá ani výtku.
    Ale je fakt, že 12 je strašně málo :( Mi řekni, co spolu mohli dělat? Pokud došlo i na sex, je to protizákonné.

    A ohledně toho 14ti letého kluka, já bych na to třeba neměla, prostě vedle sebe potřebuju chlapa. Ale jsou i takové, co mají mladšího a vyhovuje jim to.

    Tady jde prostě jen, jak ty říkáš, o pubertu. Když bys to vzala za 5 let, je to zcela normální ;)

    Takže je to sporné, ale mi osobně se to moc nelíbí.

  • Ahoj :) Já teda osobně měla 14(za 2 měsíce 15),když jsem začala chodit se svým přítelem(ted' už manželem),kterému tehdy bylo 25 ;) Každý na to koukal a odsuzoval,ale my jsme si rozumněli a vydrželo nám to 7(ted' už skoro 8) let :) Jak píše Janulle,já vedle sebe taky potřebuju chlapa,ale pakliže je ten kluk rozumný a ty víš,že s ním prozatím nechceš sex,nevidím problém ;)

  • petulinkaa1323.9.2012 22:33

    pamatuj si o věku o číslech to neni :-) já jsem ve 14ti mela skoro 20ti letýho kluka,byl to muj první na me ,,poprve" a lepsi první vážný vztah jsem si nemohla přát :-) no už od te doby jsem na starší a momentalne jsem s manzelem 6 let,který je starší o 18 let a neměnila bych za nic :-)

  • Ahoj rozhodně bych to neodsuzovala. Já mám 16 a můj přítel 24. Jsme spolu už rok, mamka to těžce nese....ale stojím si za svým a dlouho budu. Narážky okolí nikdy neberu v potaz, hlavní je že jsme šťastní...

  • Měla jsem teď také dlouhodobý vztah s vyšším věkovým rozdílem. Když sme spolu začali chodit tak mi bylo 14 a jemu 19. Před dvěma měsíci sme se sice rozešli, ale jsem za ten vztah ráda. Rozuměla jsem si s ním mnohem víc jak s mými vrstevníky a asi bych s nikým mladším chodit nemohla. Teď je mi 17 a rozvíjím vztah s 23letým a věkový rozdíl už vůbec neřeším. Je pravda, že 12 a 18 na to už se kouká docela špatně, ale 14 a 18 už není takový rozdíl a pokud se s tím klukem cítíš dobře, tak tomu šanci dej. Jen mysli na to, aby se mezi vámi nepokazilo to kamarádství.:-)

  • Ahoj,já mám manžela o 5 let mladšího(je mi 39 v mládí jsme se neznali)dnes už o nic skutečně nejde.Neumím si ale představit,že bych si sním něco začala v době, kdy mi bylo 18 -to fakt nejde .Nebudu tu rozvádět proč-řečeno už bylo dost. Pokud si rozumíte,a je vám spolu fajn,klidně budte přátelé.Clověk nikdy neví a třeba za pár let....:-),nikdo neví co život přinese.

  • Sex (ale i jiné milostné aktivity) plnoletého člověka s dítětem mladším 15 let je nejen nemorální, ale i protizákonný! Platí pro tebe i tvého 18-letého kamaráda! Navíc v tomto věku jsou rozdíly v mentálním vývoji tak velké, že se o vztahu asi nedá ani mluvit, spíš bych řekla, že jde o vzrušení ze "zakázaného ovoce".
    Má-li tvůj kamarád zájem o 12-letou holčičku, měla bys to oznámit jejím rodičům, ať zasáhnou, aby tomu dítěti nezničil život.
    A ty by jsi se měla zamyslet nad tím, zda skutečně chceš být "staré kolo", na kterém se ten zákonem chráněný klučina bude "učit jezdit", pak to ještě všem vyslepičí na fb a jeho rodiče tě zažalují. To jsi opravdu mentálně na úrovni 14-letého dítěte????

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist