už rok nemám menstruaci

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44584 17.11.2012 15:45

Ahoj holky už skoro rok jsem neměla menstruaci je mě 13 bude mě 14.. co s tim mám dělat :// není to třeba náznk rakoviny děložního čípku nebo tak? :-o

Děkuji ti a teda nemusím se bát že by to byla rakovina dělož. čípku ?..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nestresuj se. Pokud ti předtím došla menstruace jednou nebo dvakrát a pak teď vynechala nemusí to nic znamenat. Někomu se může stát, že prostě mu dojde první menstruace a druhá až třeba za několik měsíců. Pokud chceš mít opravdu klid tak zajdi za svou dětskou doktorkou. Pokud se to dětské nebude líbit může tě poslat i na gynekologii. Podle mého si můžeš však ušetřit cestu za dětskou doktorkou, říct mamce, že máš problém a potřebuješ na gynekologii. Maminka to určitě pochopí a vezme tě tam (podle zákona tam nesmíš myslím do 18 sama, pokud teda nemáš podepsaný nějaký ten souhlas). Na gyndě se vůbec nemusíš bát, vyšetření sice není příjemné, ale je bezbolestné. A aspoň budeš už pod kontrolou.

  • Tak na dálku se to říct nedá, ale pokud si s nikým neměla pohlavní styk tak technicky nemáš jak bys ty viry chytla. Jsou extrémní případy, že se to dá chytnout i jinak než sexuálním přenosem, ale spíše výjimečně. Pro klid své duše bych si promluvila s maminkou a požádala ji aby tě za dobrou gynekoložkou zavedla. Já nechci strašit nebo tak, ale může tam být třeba i jiný méně závažný problém, který odstraní třeba léky nebo podobně. Obecně se doporučuje chodit na gynekologii od doby co ti začne menstruace. Je to lepší si hlídaná. Pokud jsem to správně pochopila za chviličku ti bude 14, prostě už bych tam chodit začala. Jestli teď nebo za rok je to jedno. Gynekologického vyšetření se prostě vůbec bát nemusíš, jak jsem psala je nepříjemné, ale bezbolestné. Někteří se stydí, ale uvědom si, že tě ani teď nemusí vyšetřovat třeba tě jen vyslechne a navrhne řešení. Zkusila bych tam zajít. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist