umělé otěhotnění

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175145 20.2.2019 9:11

V současné době mám doma měsíční miminko (chlapečka). Výhledově (cca za dva roky) bych si mateřskou ráda zopakovala.
Bohužel ze zdravotních důvodů (kdy dle slov dr. chyba není ani na jedné straně - ani na mé straně či manželově, jen se k sobě sexuálně nehodíme) nemůžeme s manželem počít přirozeně. Reps. můžeme, ale je tam (vzhledem k tomu, že by to již bylo moje třetí těhotenství) více jak 75% riziko, že by se miminko nenarodilo zdravé (ale mělo by vážné vývojové vady).
Zároveň léčbu (jak tomu bylo u současného miminka) mi v těhotenství již pojišťovna neproplatí (je velmi drahá) a navíc není úplně bezpečná (jak pro mě, tak pro miminko).
Vím, že můj dotaz je značně předčasný, ale má některá z Vás zkušenost s umělým oplodněním? Jak to probíhá, vím, že je několik způsobů, ale ještě jsem si to uplně nezjišťovala.
Dále jestli je předtím nutná nějaká medicínská úprava?
A poslední dotaz, dá se při tomto způsobu otěhotnění ovlivnit pohlaví miminka?
Vím, že na pohlaví nezáleží a jde především o to, aby mimi bylo zdravé, ale přeci jen vždycky jsem si přála holčičku a to vědomí ve mě stále hlodá..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V České republice je výběr pohlaví dítěte možný pouze v případech, kdy by narozené dítě prokazatelně mohlo trpět dědičnou poruchou, kterou opačné pohlaví trpět nebude.
    takže výběr pohlaví dítěte na přání nelze.
    pokud by přirozeně počaté mělo mít zdravotní problémy, proč by dítě počaté z pohlavních bunek vás dvou je nemělo?

  • bestie20.2.2019 10:26

    Já myslím, že pokud je to záležitost genetiky, tak by na to při umělém oplodnění dali pozor. Jinak obvykle se prostě jen vybere ten nejkvalitnější zárodek - někde jsem četla, že to obvykle bývají holčičky, ale určitě to není pravidlo.

  • Burda20.2.2019 10:46

    Pokud máte genetický problém, tak při umělém oplodnění se dělá u embryí speciální vyšetření PGD, tam se zjistí jestli je zdravé či nikoli. A při tomto vyšetření se zjistí i jestli je embryo holčička či chlapeček. Takže když jsem si volala pro výsledky vyšetření a zeptala se, jakého pohlaví jsou zdravá embrya, tak mi to vždycky řekli.

  • My mame miminko po IVF. Z duvodu meho veku se delaly vsemozne testy. (Jeste to deli na vady slucitelne a neslucitelne se zivotem). Do pateho dne prezilo jedno jedine embryo, ktere melo nejakou malou chybku (uz si presne nepamatuju co to bylo, musela bych se podivat do papiru), a ktera se sama s vyvojem plodu v deloze zkoriguje. Dnes mame zdraveho krasneho chlapecka :-)
    My si veskere testy hradili sami, bydlime v zahranici. I kdyz to bylo drahe, vedet, ze nase embryjko je v poradku, je k nezaplaceni :-). V CAR uz vam poradi :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist