těhu cukrovka hodnoty

Otázku položila: Bývalá uživatelka #176101 14.6.2017 12:31

ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, je tu někdo, komu byla nedávno diagn. těhu cukrovka? já měla zvýšené hodnoty na lačno a po první hodině, domů jsem dostala glukotestr a že mám vynechat sladkosti, cukr, opatrně s ovocem a mám si zapisovat hodnoty na lačno a hodinu po 5 jídlech...už mi ale neřekli, jakou hodnotu má mát cukr po jídlech, zda je rozdíl po hlavním jídle a po svačině (ovoci)? víte někdo ted ty hodnoty cukru podle aktualních tabulek?? díky moc... za tři týdny jdu na kontrolu, podívají se na moje hodnoty zapsané, vezmou krev a rozhodnou, zda stačí dieta a nebo musím začít píchat inzulin... díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mam taky tehu cukrovku a hodnoty na lacno by měli bejt do 5,1 potom po jidle by neměli presahnout 7,8 kolikrat mi to preleze hodnotu 8 ale kdyz opravdu das k obedu normalni jidlo a treba vodu nee zadny sladky napoj tak se vkezu a kdyz nee tak to není tak casty a neni to na inzulin .. jen ti reknou ze treba budes muset porce rozvrhnout ;-) neboj da se to

  • v zásadě by neměl být rozdíl žádný.
    protože pokud budeš mít správnou svačinu tak by se měla odbourávat stejně jako oběd. ty hodnoty by neměly nijak výrazně vyletět.

  • Ahoj. Při hodnocení oGTT u těhotných je to takto: o cukrovku jde pokud je glukoza nalačno 5,1 mmol/l a vyšší, po podině od vypití roztoku 10,0 mmol/l a vyšší, a za dvě hodiny po vypití 8,5 mmol/l a vyšší. Přičemž k tomu aby ti byla těhu cukrovka diagnostikovaná stačí aby byla zvýšená i jen jedna z těchto třech hodnot. U klasické cukrovky druhého typu je to hodnocení trochu jinak a hlavně mírnější;-) Takže z tvého dotazu, já osobně bych si hlídala abys měla cukr na lačno do těch cca 5,1 a po hodině do 10 mmol/l. Výsledek z prstu při měření glukometrem je stejně zatíženej mnohem větší chybou, používá se jako orientační,takže hlídek příjem cukru jak ti řekl dr. a hlavně žádnej zbytečnej stres, protože on se cukr v krvi zvyšuje i při stresu;-) Spousta maminek k nám chodí na test a tak moc se bojí předem co je čeká že mají zvýšenou hned první hodnotu a pak když se uklidní a příjdou podruhé tak už je vše ok;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist