těhotenství? x RTG zubů

Otázku položila: Bývalá uživatelka #3762 30.1.2012 20:38

Holky prosím o radu. Dnes mám 3 den zpoždění, v den očekávané MS jsem slabounce zašpinila a pobolívalo mě v podbřišku, teď vůbec nic, nešpiním, břicho nebolí jen mě trošku pobolívají kříže. A teď můj problém na začátku a v prostřed ledna mi rentgenovali zuby, v případě že bych byla těhotná uškodilo by to nějak miminku? (ještě jsem netestovala, abych opět nebyla zklamaná). Děkuju za vaše názory

Děkuju za uklidnění, takže když to do čtvrtka nedostanu začnu testovat :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to jasná fyzika - platí, že RTG záření ubývá se čtvercem vzdálenosti - takže ... víš jak je malý ten snímek ??? Neboj, klid. Problém by byl při RTG na oblast pánve. Navíc dnešní dávky jsou opravdu malé a v porovnání s jiným zářením volně v přírodě ..... vůbec se tím nezabývej.

  • ahoj, rtg zubů je zaměřen jen na malou oblast čelisti a co sem četla na stránkách s touto problematikou (ústav pro jadernou bezpečnost), tak by to mělo být v pohodě, protože se s každou vzdáleností od rentgenovaného místa zmenšuje dávka ozáření.

  • Já osobně si myslím, že pokud by RTG nějak ublížil oplodněnému vajíčku, tak by se nezahnízdilo a prostě by odešlo s MS. Já jsem byla taky na RTG po ovulaci a po několikadenním spoždění a pozitivním testu to vše odešlo s MS.

  • Ahoj, já byla na rtg zubů v měsíci, kdy jsem otěhotněla. Dodatečně jsem zjišťovala, jestli to bylo před ovulací nebo po. Naštěstí před ovulací, ale když jsem se zmínila doktoru, tak se ptal, jestli jsem byla přímo na rentgenu nebo jenom mě retngenoval doktor v ordinaci, že to jsou slabé rtg. Ale asi ani rtg normální zubu by nebyl tak velký problém, protože jak říkají holky tak by to odešlo s ms, prostě by se to neudrželo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist