těhotenství při kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #454094 9.12.2022 10:57


ahojte, kojím skoro 11m dceru, menses jsem měla po osmi měsících od porodu, tedy dvakrát a včas. Ted však jsem podle kalendáře na konci předpokládané menstruace, kterou jsem nedostala a leká mě to. Sex bez ochrany míváme, avšak hlídám si plodné dny, hlen a čípek. S tím, že když si nejsem jistá, dáváme pozor. Ale vím, stačí kapka a seš taťka. Řekla bych, že plodné dny jsem neměla. Ale nevím to samozřejmě zcela jistě takto zpětně. Tento měsíc byl náročny, děti byly nemocná, malá se kojila snad nonstop. Je možné, že ovulace neproběhla? A nebo raději koupit těhotenský test? Do kdy čekat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když jsem kojila ( do 18m ) měla jsem ms jak na houpačce, pár měsíců dobrý pak zas měsíc o 14dni později apod. Ustálilo se to až teď až se syn sám odstavil. Můžete si koupit test, ale kojení a stres dělá svoje .

  • Trochu nechápu, na co se ptáš, jestli si hlídáš ovulaci, tak bys měla vědět, jestli proběhla nebo neproběhla, jestli ji hlídáš jen pocitově, tak je možné, žes ji v tom náročnějším období mohla přehlédnout. Každopádně menstuační kalendář bych během kojení vyhodila, teda pro mě dobré akorát, když si do něj člověk může zaznamenávat pocity, projevy, hlenové příznaky, bt a kdy následně došlo k menstruaci, protože během kojení může být mimo průměr i luteální fáze, takže vlastně nelze vůbec počítat s tím, že ovulace probíhá 2 týdny před nástupem menstruace, ale později a jde jen i to o kolik později a zda by to i tak stačilo na oplodnění. Taky chvíli trvá, než se člověku podaří zorientovat, protože po porodu a během kojení to opravdu nemusí být o tom, co znal. No, co budu psát, jsem aktuálně kojící těhotná. Menstruaci jsem dostala 5m po porodu, ale dlouhý čas mi nešla potvrdit ovulace BT, i když jsem ovulaci cítila, ale menstruace docházela krátce na to, postupem času už šla tak akorát potvrdit, LF vycházela na cca týden a v 18ti měsících se náhle prodloužila, upozorňovala jsem na to manžela, ale zapomněl si dávat v ten nejhorší den (krátce před vzestupem BT) pozor.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist