správné braní antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #406752 23.4.2019 19:58

Ahoj, chtěla jsem se zeptat beru HA vzdy 3 blistry za sebou a pak 7denni pauzu. Vcera jsem ale zapomnela vzít prasek (vynechala jsem tedy 5. prasek z druheho blistru tj. 26. prasek). Jak mam tedy dale pokracovat udelat z toho 7denni pauzu nebo zacit brat znova z noveho blistru ? A jak je to prosim s ochranou popripade jak dlouho vyuzivat radsi i jinou ochranu? Předem děkuji za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Alebo si môžeš spraviť aj pauzu (za mňa lepšia voľba), úprimne NORMÁLNE branie antikoncepcie je po každom blistri urobiť 7-dňovú pauzu, počas ktorej si aj normálne chránená... Aspoň toto by si mohla vedieť...

  • letáček si četla? tam jsou docela podrobně popsané pokyny.. alespoň já to tak vždy měla. a když segra vynechala, poradila jsem jí zavolat na gyndu, sestry ji poradily.

  • Pokracuj v brani druheho blistru, nejmin tyden se chran jeste jinak.

  • Zanthia124.4.2019 5:22

    5. prášek z 2. Blistru by rozhodně neměl být 26. Spíš 12., ne??? Předpokládám, že blistr je na týden, pokud se berou 3 a pak pauza. Ve druhém týdnu nelze zařadit tu pauzu, to jde až ve třetím týdnu. V tomto případě je asi nutné chránit se nějakou dobu i jinak (tuším týden, ale nejsem si jistá) a vzít si co nejdříve vynechaný prášek i kdyby současně s dalším.
    Kdyby to byl 3. týden, tak je možno vynechat zbytek platíčka a zařadit hned pauzu (započítat již vynechaný den). Nebo je možné za pauzu považovat ten jeden den a rozjet rovnou nové plato. V takových případech ochrana narušena není. Ale to by muselo být až ten třetí týden, tedy cca 15. - 21. prášek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist