rodinné problémy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37372 20.6.2011 12:21

ahojky holky, jsem už uplne vyrizena a nevim, jak dal. Rok a pul jsme se s manzelem snazili o mimi, dokonce jsem jednou potratila, delali jsme vsechno, aby se zadarilo, ale ted, kdyz jsem konecne otehotnela se zacalo vsecho sra. . V 5tt jsme meli doma hroznou hadku, manzel mi parkrat prastil a pred nasim dvouletym synem me chytil pod krkem a hodil pres celou predsin(to uz vedel, ze jsem tehu). Uz mi vrazil dvakrat predtim, ale to byl opily a vzdy se rano omluvil, ted byl strizlivy a neomlouval se, pry jsem si to zaslouzila, ze jsem ho provokovala (prastila jsem ho stetkou na vymyvani lahvi, kdyz jsem umyvala nadobi a on mel nejake pripominky o udajne "pravem otci" meho mimi v brisku- nikdy jsem mu nezahla, ani jsem nemela prilezitost, po svatbe me odvezl z mesta na vesnici, kde nikoho neznam a za posledniho pul roku jsem sama byla pryc jen jednou, na tridnim srazu a to uz jsem byla asi 3 tydny tehu). Vedela jsem, ze mame problemy, ale takove, jako kazdy ve vztahu, že to vyresime, ale nikdy by me nenapadlo, ze to dojde tak daleko. Dneska mi volal z prace a v podstate se mi vysmal, ze me ma v hrsti, ze z materske to sama stejne neutahnu (navic splacim pujcku na auto, ktere je napsane na neho, takze mi zbyva asi 5000 mesicne) a ze s tim druhym souhlasil jen aby me v te pasti udrzel minimalne dalsi tri roky. A ze mam dve moznosti, bud s nim zustanu, ale splnim jeho podminky (tzn budu na neho mila, kdykoli mu dam, budu se o nej starat), nebo se rozvedem, ale on si vezme prcka, me by pry "zbylo to druhe" takze bychom si je rozdelili "fifty-fifty", to mi slibil, ze mi bude prispivat na tu pujcku a jeste na to male. Uz jsem premyslela i o potratu (rekl, ze mi na to neda, ze pry je to proti jeho moralnim nazorum), to bych v unoru nastoupila zpatky do prace, mohla si najit podnajem a prcka v poho uzivila. Takze to vidim tak, ze stratim bud jedno dite, nebo druhe, a nebo ze sebe budu delat vola, sluzku a kurv. v jednom jeste tri a pul roku. Co byste delaly vy??? Prosim ...

moc dekuju za podporu, asi by vazne bylo nejlepsi odejit, ale: mohla bych si zazadat o nejake prizpevky na socialce i kdyz bych byla porad vdana? nebo az po rozvodu? na kolik vyjde rozvod? myslim pravniky, a soudni rizeni a tak... nevite kolik by mi tak mohla socialka davat? vubec netusim, ale nedokazu si predstavit, ze bych z peti tisic zaplatila najem a uzivila sebe a dve male deti. jo a p.s. ted mi od manzela prisla sms, ze by si dal babovku az prijede domu, no chapete to?!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych nekoukala nalevo napravo a pelášila bych od něj, trestní oznámení bych podala a malého by mu rozhodně nikdo nesvěřil.
    holka nebud blázen!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Holka zlatá, seber dítko a odejdi! Určitě máš někoho, kam by si na chvilku mohla složit hlavu, než si najdeš pro sebe malý byt. Já toto zažívala 11 let, většinou tedy v opilosti, dovršilo to tím, že mi do obličeje mlátil pěstí až krev stříkala, syn se vzbudil a viděl to, to mu bylo skoro 10 let, nemluvě o donucování sexu a všeho co nemám ráda. Když ti dokáže ubalit když si těhotná (což se stalo i mě-hodil mě přes celou místnost na hranu křesla a syn má do teď skvrnu na zádíčkách, i když jsem byla jak ty cca v 5-6tt)
    Chvilku jsem jeho omluvy brala, no, nakonec jsem jednoho rána vstala, zavolala kamarádce jestli u ní můžu být s dětma než si něco najdu a šla jsem, čapla jsem krabice a bylo..Město jsem párkrát zažádala o byt do dražby a dostala po dvou měsících. Bylo to náročné, ale bylo to vysvobození. Nájem platim teď sice větší, ale raději hodně, než to hovado, co jsem měla.
    Co se týká auta.. ty ho platíš a je psané na něj. Jako na půjíčku která je psaná na tebe, ale techničák atd na něj? Kolik to dělá měsíčně?
    Syna tyranovi nikdo nesvěří, tomu věř, pokud neběháš po čertech sama a kluk doma sám, ničeho se neboj, až bude ten ma-gor v práci,udělej si výlet do města a dojdi na sociálku a vše jim pověz. Pokud máš telefon s nahráváním, nahrávej si ty jeho hovory, ona mu sklapne čelist pak na policii a u soudu. Dají mu alimenty nejen na syna, ALE I NA TEBE!!! Takže se neboj, je zákon, že bude platit na vás oba.

    JE MI Z TĚCH HOVAD ZLE, NAJMOUT NĚKOHO ABY HO POŘÁDNĚ ZMLÁTIL, KDYŽ SI UBOŽÁK TROUFÁ NA ŽENSKOU A TĚHOTNOU K TOMU!!!

  • Tak ani jsem nedočetla co ti všechno holky radily a asi po nich budu opakovat. Za prvé bych si jeho výroky nahrála (to jen tak kdyby náhodou pro policii nebo sociálku), v případě že tě znovu uhodí, okamžitě k doktorovi, případné modřiny nafotit a nahlásit domácí násilí na PČR. Samozřejmě se i s děckem sbal a odstěhuj se okamžitě (přechodně třeba k rodičům, ke kamarádce), čím dál od něj, tím líp. Pokud nemáš kam jít, zkus se optat třeba na sociálce, jestli by ti neporadili nějáký azyláč pro maminky nebo něco obdobného. S autem to už asi nespravíš, jestli je napsané na něj, tak mu ho tam holt nech, ale rozhodně splátky neplať. Další vypořádání pak stejně proběhne před soudem. Musí ti přispívat na výživu v těhotenství a výbavu na miminko a následně pak platit na děti. Určitě to nějak zvládneš i s oběma dětma (přece tolik ženských to zvládlo!), bude to těžké, ale cesty se najdou a bude vám určitě líp než s takovým tyranem.

  • No hrůza děs. Mě to připomíná moje dětství, tak to můžu posoudit z druhé strany jak to vidí a dále bude prožívat tvůj syn a pak druhé mimi. Až se mi lejou slzy do očí jen si vzpomenu co jsme zažili a jak vim jak ti je. Táta opilec, každej den na mol a my se jen klepali když jsme slyšely vchodové dveře. Já už se klepala dopředu co zase bude. No většinou jsem šla spát a pak to začalo, mamku řezal, taky šíleným způsobem , řval, že jí vyhodí z balkonu atd. a vždy když jsem tam přišla aby jí nechal být, tak řval ať vypadnu a potom začal mlátit i mě. Mamku jednou málem uškrtil, mě hodil přez celou místnost přez postel atd...no až se z toho zase klepu, mamka se rozvedla po 25! letech mě bylo 18. Dneska je mi 25 mám trauma snad na celej život, jen na mě někdo zvedne hlas už mám klepačku celého těla a mám problémy, že když už jsem hodně ve stresu, mám šílené bušení srdce, bolest na prsou a musim na kolena. Tak z pohledu tvých dětí nechtěj aby zažili to co já a spoustu ostatních....Držim moc palečky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tvoje situace mě moc mrzí :-( Rozhodně to bude všechno na delší dobu. Ať vstřebávat jeho, nebo potrat, nebo rozvod. Kdyby mi tohle chlap řekl a já mu pak měla dělat služku, atd., okamžitě se balím. Samozřejmě to není jen tak jednoduché - jste manželé a máte dítě. Zase nikde není dáno, že by nutně musel mít první dítě on. Šlo by to přes soud nějakou dobu, ale je možné, že bys nakonec měla obě děti u sebe. Je to opravdu těžké a nikdo si to nechce prožít. Ale u mě by opravdu vyhrálo to, že když je schopen mě mlátit a ještě se mi smát, nedokázala bych s ním být a snažila se co nejdříve vše vyřešit, abych od něj měla alespoň nějaký klid ... Přeji hodně štěstí.

  • Rozhodně jdi od něj, můj otec mámu taky mlátil a to celých sedm let, když to udělal jednou, udělá to znova a tahle agrese se stupnuje!!! Bude to čim dál horší a děti taky budou trpět! My jsme to udělali tak, že si máma našla byt a když táta odešel tak nás všechny (tři děti) sbalila a utekli jsem do jiného města. A myslím, že soud dítě většinou svěří matce ;)

  • Zdeherda20.6.2011 13:22

    Ahoj. Je to asi strašné, co prožíváš a moc ti přeju, abys našla silu tenhle problém řešit. Je to asi hrozné zklamání, zjistit, jaký tvůj manžel je, a smutné je, že se nezmění. Způsob, jakým jedná se svými blízkými má v sobě hluboko zakódovaný, toho se nezbaví. Vyhovuje mu pocit nadřezenosti nad tebou. A časem to určitě může být ještě horší...
    Věřím, že se člověk asi bojí si říct o pomoc. Pokud nemůže pomoct rodina, existuji take ruzne neziskovky zabývající se domácím násilím, pomocí ženám v nouzi, azylové domy, poskytují pravni servis a pod. Zkus hledat na internetu dle míste tvého bydliště, zavolat tam, určitě tě mohou alespoň někam nasměrovat, podpořit...Moc ti držím palce.

  • Pane boze z toho co pises mi jde husi kuze a prijde mi to jako z blbeho filmu,co bych delala rict nemuzu protoze nejsem v tve situaci ale nejspis bych zasla za nekym z rodiny za rodicema,sourozenci nebo kym koliv kdo by mi treba mohl pomoci,bud si miminko nechas a budes zit treba u rodicu,kteri ti pomuzou jak financne tak psychicky,s manzelem i kdyz vim ze je to vsecko moc tezke bych rozhodne nezustala,nez byt s takovym hajzlem sla bych asi radeji na potrat ale nejdriv bych se asi snazila najit jine vychodisko,abys mohla v klidu zit aniz bys sla na potrat,a pokud se ti bude manzel omlouvat a slibovat ze uz to nikdy neudela never tomu,takovy chlap co uz to udelal dvakrat trikrat to udela i po ctvrte a muzes dopadnout jeste hur,to ze ti veme dite jsou jen vyhruzky protoze ma strach ze bys opravdu odesla a on zustal sam,tohle jsem si prozivala jako mala kdyz zila moje mamka s chlapem ktery ji mlatil a v zivote to nechci zazit a nikomu to nepreji a ver ze to zasahne i tve deti tak jak to zasahlo me,pokud je vsechno tak jak pises snaz se co nejdriv najit reseni jak ze vstahu odejit budu ti moc drzet palce a myslet na tebe,doufam ze se najde nekdo kdo ti pomuze a ty by ses mohla odstehovat a zaroven si nechat miminko.

  • Ahojky. Nezůstávej s ním. To, že tě uhodí je hrozné, ale že tě uhodí dokonce, když jsi těhotná mluví za vše. Určitě by to nebylo jednoduché zůstat s dětmi sama, ale doufám, že máš rodinu, která Ti bude schopna pomoct a soud uzná, že by děti měly zůstat u Tebe. Tvůj doufám, že již brzy bývalý manžel je vyděrač a nemá vychování. Chce se mi napsat, že je hovado. Myslím, že jeho chování by časem mohlo být ještě horší.

  • jednu kamaradku mlati manzel, ze zacatku sem tam facka a ted ji drzel pod krkem i pred detmi...... Ma ji v hrsti presne jak pises(byt plati on, auto, vsechno obstarava on),.....ale ne tak docela,konecne se rozhodla s tim neco delat,ale to musis citit ty pokud uz mas dost a pokud toto bylo prekroceni mezi a chces se nechat vydirat. Ja vi, ze je jednoduche tohle rikat,ale ty se musis v prvni rade rozhodnout a pak jednat. Bud mas moznost to ohlasit na policii nebo vyhledej psych pomoc s tim aby to nevedel manzel. Vse bude v zaznamech a pokud by se resili tahanice o deti tak mu je urcite nedaji. Na netu najdes vice takovychhle pribehu a myslim, ze tyhle holky ti poradi nejlip. Drzim moc moc pesti at uz mas konec utrap, nestoji to za to. A kdyz odejdes hned, pak muzes mit mimi s nekym lepsim......

  • Ahoj, tvého manžela totálně nechápu, tak nejprve se tak dlouho snažíte o mimi a až přijde, tak místo toho, aby si tě vážil, tě začne bít...no co to je za ubožáka. Takové idioty co vlastně neví co chtějí, opravdu miluju. Podle toho co píšeš, být tebou bych se obrátila na nějakou organizaci zabývající se ochranou týráním žen v domácnosti, oni ti už poradí kam zajít. Na manžela podej trestní oznámení a to by bylo, aby dítě nezůstalo u tebe. Pokud zde nejsou jiné okolnosti, které by svědčili proti tobě, tak ti dítě svěří. Tak neváhej a odejdi od něj, zažádej někoho o pomoc. Tohle nemá smysl a navíc to bude mít velmi negativní vliv na psychický vývoj Vašeho syna. Ty víš sama nejlíp, jestli ten vztah stojí za to a jestli má smysl se takhle ponižovat.
    Já osobně nechápu, že jsi byla schopna manželovi odpustit, když Tě zbil už poprvé, i když to bylo v jeho opilosti, to ho v žádném případě neomlouvá. Podle mě, chlap, který bije manželku, jakožto slabšího člověka, je ubožák, který si na ní zvyšuje své nízké sebevědomí! Asi něco trochu jiného je, když ho ta ženská vyloženě k té facce vyprovokuje (jsou i hrozně urýpané ženské, co chlapa rády ponižují), ale z nějakého neověřeného podezírání, aby tě bil, to jen svědčí o tom, že Váš vztah není v pořádku.

  • Rychle od něj pryč!!!!Když tě byje v těhotenství, co bude dělat až porodíš? Nebo co mrňous? Vůbec bych nepřemýšlela a opustila bych ho...vždycky se najde i další způsob vydělávání peněz - třeba práce doma, vím že to asi nebude žádný med, ale všechno lepší, než zůstat s takovým.....promiň, ale DEBILEM

  • Je mi líto, že jsi se dostala do takovéto situace. Ale sbal se a odejdi, jinak z tebe udělá trosku, je to zákeřný manipulátor, který se nezmění a ty i tvé děti z toho budete mít psychické trauma do smrti. O tom, jestli si tohle miminko necháš, nebo ne, musíš rozhodnout sama podle své situace. Ale okamžitě pryč! Už nerozhoduješ jen sama za sebe ;-). Hodně štěstí a pevné nervy ;-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist