rodičovská letošní rok

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52611 1.1.2012 20:17

Holčiny, jak je to letos tedy s tou rodičovskou? Pokud jsem ted na rodičovské, mám ji danou na 2 roky a dejme tomu bych otěhotněla, mohu si ji změnit tak, abych vybrala celou částku v následujících měsících těhotenství? - když to řeknu hnusně, otěhotnět bych měla až za půl roku, abych vybrala celou dvouletou variantu, ale zadařilo se nám dřív. Nebo variabilní délkou je myšleno od 3 let do 4 let?Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek891.1.2012 21:18

    Nevím, jestli tvoji otázku chápu správně, ale zkusím odpovědět tak nějak srozumitelně a snad odpovím na to, co tě zajímá. Jde o to, že pokud přejdeš na ten nový systém vyplácení, tak si zjisti, kolik peněz už ti vyplatili doteď a odečti si to od té celkové částky 220.000Kč. Tím zjistíš, kolik ti ještě mají vyplatit a podle toho si to můžeš upravit. Přičemž maximální částka, kterou měsíčně můžeš dostat je 11.500Kč. Víc ti měsíčně nedají. Ono totiž v tom novém systému se ani tak nehraje na to, jestli to je 2, 3 nebo 4 letá varianta, ale spíš na tom, kolik chceš měsíčně dostávat peněz, tak podle toho budeš mít tu rodičovskou na danou délků v měsících).

  • ahoj, taky v tom mám zmatek a na pracáku taky měli, já teprve jdu na rodičák, bylo mi řečeno, že si můžu měnit rodičák, ale nejvyšší částka je 11500. dále se to odvíjí z denní vyměřovacího základu, ale jestli máš dvouletou, tak na to máš nárok, ale vyšší částku jak 11500 měsíčně brát nemůžeš.

  • Ahoj, já se na to ptala na sociálce, a tam mi řekli, že měli zatím jen jedno školení, a že se v tom sami nevyznají :)
    Tak čekám....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist