první pohlavní styk, bez jakékoliv ochrany a v době OVU

Otázku položila: Bývalá uživatelka #104942 26.4.2014 8:42

Dobrý den,

omlouvám se, že zde otravuji se svým dotazem. Je mi to hloupé sem psát, stydím se za to...
Bude mi 20 let, ale dosud jsem neměla žádný vztah, s nikým jsem nespala, nikoho jsem nechtěla. Dlouho jsem prožívala špatné období, kdy jsem si procházela různými duševními problémy a potížemi v rodině, na vztah jsem ani nepomýšlela...
Před čtvrt rokem jsem poznala muže, který je starší, než já, mám ho moc ráda, rozumíme. Již na třetí schůzce by se mnou nejraději něco měl, odmítla jsem ho (bylo to náročné), i když na mě naléhal a přiznala jsem se, že jsem s nikým nespala. Před tím byl naštvaný, ale poté, co jsem mu to sdělila, byl velmi milý, říkal, že na mě nebude spěchat. Věřila jsem mu.
O dva dny později jsme byli spolu přes noc, přespal u nás, protože přijel dlouho. Už při procházce jsem mu říkala, že se obávám, aby ode mě něco neočekával. Asi jsem naivní, blbá, hrozná, já vím, myslela jsem, že to pochopí. Ale sotva jsme byli v posteli, už jsem to tušila. :-( Asi půl hodiny jsem mu říkala, že to nejde, že mi přijde, že se na takové věci známe krátce a hlavně - že na to nejsem připravená a především, že ještě neužívám žádné léky - antikoncepci a nic podobného a že bych nechtěla hned poprvé otěhotnět. Pomalu jsem se rozbrečela, já vím, možná jsem Vám k smíchu.
Zprvu byl naštvaný, uražený... Hrozně mě to mrzelo... Na nic se mě však neptal a řekl, že si dá pozor. :-( Jenom to. :-( Hrozně jsem se v tu chvíli bála, přijde mi to strašně nezodpovědné.... Nechci se spoléhat jen na muže a být tak nezodpovědná. Měla jsem radši utéct nebo já nevím... Jsem blbá. Sice si pozor dával, ale v tu noc jsem se na něj nemohla vůbec podívat, i když byl na mě pak strašně hodný, nemohla jsem se ho ani dotknout, jen jsem brečela a celou noc nespala... Navíc jsem měla v tu dobu ovulaci... :-(( Pak jsem si však říkala, že za to asi můžu opravdu já a přitulila jsem se k němu...
Poslední menstruaci mi začala 31. 3., obyvkle ji mám ale nepravidelnou, o týden dřív.... Strašně se bojím... Gynekologa žádného nemám ani jsem nikdy u něj nebyla, chtěla jsem tam jít během května kvůli antikoncepci.... Nevím, co mám dělat. S přítelem jsem se o tom nebavila, dělám, jako by nic, je mi za to hrozně. Ale mám ho ráda...Bojím se, že mě tady odsoudíte, všechno jsem zkazila. Děkuji za jakýkoliv názor. Hezký den. Promiňte. Budu ráda za jakoukoliv radu.

Moc Vám všem děkuji za odpovědi, jste moc hodné.... Čím dál tím víc mi přijde, že si za to můžu sama, že jsem ho třeba objala a tak (třeba jsem ho tím nějak vyprovokovala) - tak si za ty následky mohu sama. Dneska to na mě vše znovu dolehlo, strašně se bojím, že budu těhotná... Samozřejmě jednou bych děti chtěla mít, ale za takových okolností... Nechci stát před takovou volbou.... Ale mám pocit, že to dopadne všechno špatně.... Možná je to tím stresem, poslední menstruace mi začala 31. 3., ale obvykle ji mám nepravidelnou, týden před tím a pořád nic.... Moc se omlouvám, že si tak stěžuju, ale vůbec nevím, co dělat......

Hezký den, tak jsem dneska MS dostali (alespoň nějaké pozitivní informace), už jsem se obávala a přemýšlela o různch věcech...
Dokonce jsem se odhodlala poslat dva e-maily dvěma gynekoložkám (telefonátem jsem to zatím nezvládla) a nikdo z nich nepřijímal nové pacientky. Nevím, jestli si mám zvolit ženu nebo muže... A především - co dělat příště, až se mnou bude chtít přítel zase spát; jak mu vysvětlit, že bez jakékoliv ochrany nechci takhle riskovat a být nezodpovědná.... Děkuji Vám všem za podporu a přeji krásný 1. máj.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nejsi ani blba, ani hrozna, jsi jen hodna a zranitelna holka. A tvuj pritel te vyuzil. Pokud se to stalo tak, jak pises, v podstate se jedna o znasilneni a ten clovek jen dokazal, ze vubec nerespektuje, co mu rikas a o co jej zadas. Pred tvymi obavami a pres tvou evidentni nepripravenost uprednostnil sebe a sve pudy. Nerikam, ze je to zly clovek, to vubec ne, ale je to velky sobec. Pisu to, protoze to znam, muj muz jje sice dobry clovek, o rodinu se stara, ma nas rad ale v nekterych vecech je strasny sobec. A zit s nekym takovym vyzaduje spoustu sily, je to tezke i pro zenu, ktera je jinak velmi silna. Nerikam, at ho posles k vode, to ne, ale nenech se jim převálcovat, bude se o to totiz snazit, proste az dojde na rozhodovani ohledne cehokoliv, trvej na svem a rozhodne mu rekni, ze ti svym chovanim ublizil. Podle toho, jak se k tomu postavi poznas, co je zač. Pokud uvidis, ze je mu to uprimne lito a ze ho to mrzi, tak je to moc dobře, pokud to bude zlehcovat a hazet vinu na tebe, utec od nej dokud muzes. Hodne štěstí :)

  • millin27.4.2014 11:06

    Ahoj. Vím, že je to těžký, zvlášť když je ten chlap tvůj první a nemáš s kým srovnávat, ale radím ti s ním určitě nezůstávat. Něco podobného jsem zažila, naštěstí to teda nebylo poprvé. Sobec, co si vezme, co chce, a je mu fuk, co chceš ty, nemůže být vhodný chlap pro život! Holka pak do toho tak nějak zabředne, když to trvá déle, a říká si, že je to teda takhle normální, aby se k ní takhle choval, a že je to v pohodě. Ale není!! Když tě má chlap fakt rád, vypadá to úplně jinak. A věř, že si zasloužíš lepšího a že přijde.

  • Není se za co stydět. Jen je mi líto, žes to takhle protrpěla. Tak doufám, že je to jinak správnej chlap a že se k tobě chová hezky ;)
    Sežeň si gynekologa, jestli máš podezření, v mezičase si udělej těhotenský test... Na mě přítel taky docela tlačil, ale na druhou stranu se tak strašně bál, že bych mohla otěhotnět, že jsme ty vhodné chvíle pro "poprvé" hodněkrát prošvihli, protože zrovna nebyl po ruce žádný kondom :D

  • millin2.5.2014 13:44

    A ty s ním chceš, po tom co udělal, spát? Po tom, co se z tebe odvalil a usnul a tys vedle něj brečela do rána? Musíš se naučit stát si za svým. Proč by to, co chce on, mělo být důležitější než to, co chceš ty?? Seš stejně důležitá jako on a máš stejné právo se rozhodnout! Uff... je mi tě líto, ne proto, že bys byla hloupá nebo politováníhodná, ale protože vím, že k tomu poznání a k tomu, aby sis začala vážit sama sebe, musíš teprv dospět sama. No, zkus tedy začít aspoň tím, že buď to bude s kondomem, nebo vůbec. Takhle mu to řekni a stůj si za tím! A neplač, protože jemu je to zjevně jedno a záleží mu jen na vlastním uspokojení.

  • Ahooj :-)
    Když to tak čtu, tak mi je líto, že jsi z toho špatná. Možná jsi měla jednat pořád podle svých pocitů a opravdu ještě počkat, přece to bylo poprvé. Já do teď lituju, že jsem nepočkala na toho pravého, ale čas nevrátíme. Pokud byl naštvaný, nebyla bych z toho moc nadšená...Nemá přece právo se kvůli takové - v dnešní době- cenné věci se namíchnout. To mi přijde dost sobecké, že nemyslel dost na tebe. Někteří chlapi prostě neví, nedokáží se vcítit do nás..mají to trošku jinak. Nic je nebolí, nebojí se, že by v sobě nosili dítě a rychle všechno hrr a ani si neuvědomují, že by to partnerku mohlo ranit.
    Na menstruaci čekej, dopadne to určitě dobře.. Jestli jste použili kondom, myslím, že ta šance otěhotnění veliká nebude.
    Držím pěstičky, myslím na tebe a netrap se.. Je to za tebou a přijdou lepší dny. :-)

  • sevcikova1626.4.2014 9:48

    To co se stalo, to už je minulost, kterou nevrátíme. Co se týká toho, že jsi do těď neměla partnera, tak s tím se vůbec netrap. Ze všech stran jsme masírovaní abychom někoho měli a sex měli nejlépe už v den 15. narozenin. A pak to tak dopadá, že je spousta mladých lidí z toho špatných a připadají si divní a nenormální. Vztah je především o lásce a důvěře, trpělivosti. Mrzí mě, že sis musela své poprvé prožít s takovým trápením a že tomu nepředchál asi hlubší rozhovor s partnerem. Za to ale asi úplně nemůžeš ty. Chlapi na nějaké to povídání moc nejsou a spousta jich chce už honem honem jít na to, bez ohledu na budoucí důsledky. Co se týká případného těhotenství, tak ti to povím takto. Pravděpodobnost tady určitě je. Testem nic nezkazíš, v případě nejasností poradí lékař. Rozhodně si najdi gynekologa. Ve 20 letech už by si k němu chodit měla, zvláště pokud si zahájila sexuální život. Nikdy nevíš, jestli nedostaneš rakovinu a prevence je vždy to nejdůležitější. Vyšetření se dá vydržet a časem si zvykneš. Myslím, že jsou i horší věci v životě než návštěva gynekologa. Strach nám často i ty nejmenší maličkosti ohromně zveličuje. Přeji ti, aby se komunikace a celkově vztah s patnerem zlepšil. Snadno se to napíše, težko už se to provede, když má jistojistě svoji hlavu. Pokud máte být spolu budete. pokud ne, tak na tebe třeba už teď někde čeká možná ten pravý. Přeji pevné nervy a ať vše nakonec dobře dopadne.

  • Ahoj, mám hodně podobnou zkušenost jako Ty a to už mi dokonce tehdy bylo 22. A nebyla jsem panna. Sházela jsem se se starším mužem a jednou u něj musela přespat, protože mi ujel poslední vlak. taky jsem mu řekla, že se na nic necítím a že neberu antikoncepci a že je celkově na sex brzo, že se tak dobře neznáme. vypadal, že to vzal, ale v noci, když jsem spala, najednou začal a já jen řekla "ne, ne", ale nezmohla jsem se nijak bránit, takže jsem vlastně souhlasila. byl to pro mě hroznej zážitek, připadalo mi, jako by mě znásilnil, ale tím, že jsem se vlastně nebránila, jsem si za to mohla sama a ani jsem na něj nemohla být naštvaná. ja už ho potom nechtěla nikdy vidět, i když to ráno jsem se k němu chovala normálně...být Tebou bych se s ním rozhodně rozešla. jste na začátku vztahu, Ty jsi ještě nikoho neměla a už ted nerespektuje, že nechceš. to kdybyste spolu byli dýl, tak by to myslím, bylo na denním pořádku a to je hrůza. tohle opravdu normální není a nedovedu si představit, že by to udělal můj současný partner, se kterým jsme pět let...

  • millin27.4.2014 21:52

    Stresem si můžeš i oddálit menstruaci. Touhle dobou už by těhotenský test mohl být průkazný, v lékárně ho koupíš tak za 40 Kč. Tak si ho pro svůj klid udělej.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist