první menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179181 21.6.2017 20:24

Zdravím, je mi 16 let a před třemi dny jsem dostala svou první menstruaci. Mamka se diví že tak pozdě a proto když jsem byla na patnáctileté prohlídce u gynekologa řekl že u každé ženy to je jinak, ale pokud se do 16 let neobjeví, je něco v nepořádku. Před menstruací jsem neměla žádný výtok, což mamce taky přišlo divné. Je se mnou něco špatně?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem první menstruaci dostala v 11 letech. Co bych dala za to, kdyby přišla až v 16 :D Dětský lékař ti taky řekne, že pokud se do 16 let menstruace neobjeví, tak máš jít na gynekologii. Já jsem na gynekologii byla až v 16 z vlastní vůle, když jsem začala sexuálně žít a chtěla HA. Když začneš sexuálně žít měla bys začít chodit na gynekologii na roční prohlídky. :) Pokud ti nic není tak nemusíš, ale měla jsem pár spolužaček, co tam šly hned v 15. Výtok mít nemusíš, každá je jiná. Určitě s tebou není nic špatně. Takže můžeš být v klidu :)

  • samsonoh22.6.2017 5:27

    Já bych kvůli tomu také neměla obavu. Dostala jsi to sice později než většina dívek, ale dostala jsi to a to je důležité :-) začala bych prostě chodit na gynekologii jednou za rok a sledovala se (tím myslím, aby sis zapisovala kdy to máš, jak dlouho to máš, jak silné atd. A ohledně výtoku - když máš MS, neznamená to, že musíš mít i výtok. To, že ho nemáš, je jedině dobře. Takže si nemyslím, že by s tebou bylo něco špatně :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist