první antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38041 18.9.2011 12:56

ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na radu ohledně antikoncepce. Bude mi 17 let a chtěla bych si zajít na antikoncepci, problém je, že si na ni pujdu poprvé, takže vubec nemám přehlad.. kterou používáte? a jsou nějaké speciální, po kterých se třeba nepřibírá nebo tak? děkuju :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doktor se tě zeptá na všechny nemoce v rodině, hlavně si zjisti, jestli někdo neměl trombózu, nebo plicní empoblii. Pak ti podle zdravotního stavu předepíše to, co je podle něj nejvhodnější. Cenově se pohybují asi od 300Kč do 1000kč na tři měsíce. Neplatí pravidlo, že čím dražší tím lepší. Po antikoncepci se podle mě nepřibírá. Maximálně 2-4 kg zadržováním vody, ale to většinou pokaždé odejde s MS. No a ty "hubnoucí" jsou ty nejnovější, nezadržují vodu v těle.... yasminelle a yaz (stojí kolem 1000kč na tři měsíce) a softinelle (600kč na tři měsíce). Já beru diane-35...říká se že se po této HA přibírá, ale já zhubla dvě kila :) je to prostě individuální a znám i holčinu co přibrala po yasminelle. Je spousta druhů a značek, doktor ti doporučí co je podle něj nejvhodnější. Také záleží, jestli máš akné, to by ti pak mohl dát třeba diane 35, vreyu, nebo minervu. Uvidíš co ti dá ;) osobně bych se s ním o tom moc nehádala, gynekologové nemají většinou moc rádi, když tam někdo přijde a řekne... chci předepsat yasminelle. Jo a měl by tě vyšetřit ;)

  • Mě je 17 a mě poprvé doktorka předepsala Mirelle, která je nízkohormonální a vhodná pro mladé holky, ale já při ní špinila, proto jsem ji musela vysadit a začala jsem brát Jeanine, po které bys přibrat neměla, ale je poněkud dražší. Teď budu brát antikoncepci Adele, která je o něco levnější. Jedině tvá gynekoložka by ti měla dobře poradit :)

  • Moje první HA byla Vreya a beru ji doteď, stojí okolo 400,- na 3 měsíce, nepřibrala jsem po ní ani nešpinila, doktorka mi ji napsala na pleť, která se hodně zlepšila. ;) Jenže to s tím příbírání je podle mě vždycky risk - já po svojí antikoncepci nepřibrala ani deko, někdo jiný může 5 kg hned... Je to hodně individuální a bohužel se to musí vyzkoušet.

  • Já teda nevím, jak je to jinde, ale podle mě je hloupost přijít za gynekologem a říct, že kamarádka má tuhle, že je nejlepší atd. na každou ženu HA působí jinak, jedna po ní ztloustne, druhá ne, myslím, že gynekolog sám pozná, která je pro tebe nejvhodnější, ty se ho jen můžeš zeptat, jestli by Ti náhodou nemohla sedět ta a ta, sama teda nevím, podle čeho to vybírají, ale myslím, že pro každou vyberou tu, která si myslí, že je pro ně nejlepší a gynekolog takhle obecně podlě me ví, po které ženy tloustnou, po které ne, že on sám Ti doporučí a nedá Ti nějaký starší typ, po které se tloustne, myslím, že ty nové HA jsou tak šetrné a už se snad po nich ani tak nepřibírá...
    Tak přeji hodně štěstí, jinak já mám Lindynette 20 za 400Kč/3 měsíce, je mi 18 a jsem spokojená...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 239 otázek, kterým se dostalo 271 630 odpovědí a 409 761 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist