první antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34004 13.7.2011 0:12

ahoj holky,
nevím,jestli to není blbá otázka,ale opravdu se mi to honí hlavou-když půjdu ke gynekologovi si nechat předepsat poprvé antikoncepci,bude mi dělat nějaké vyšetření?jestli ano,jaké?
děkuji předem

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak mě sestřička zvážila, změřila, změřila mi tlak, zeptala se na poslední MS. Doktor se pak vyptával na mou a rodinnou anamnézu, jestli beru nějaké léky, trpím nějakými nemocemi, jestli jsem byla na operaci.. Pak se mě zeptal, jestli jsem panna, ale konečníkem mě nevyšetřoval, díkybohu, nechtěla bych. :) Také se mě ptal, kolik chci utratit za HA a jestli ji chci i kvůli něčemu jinému, třeba zlepšit pleť, maštění vlasů atd.. :)
    Pro HA si chodím každé 3 měsíce, pokaždé mě zváží, změří tlak, zapíše datum MS a doktor mě i vyšetří, někdy i provede ultrazvuk. Jsem ráda, že to tak je, aspoň se nic nezanedbá.
    Všechno je to pro tvoje dobro, tak bych nic netajila - třeba kamarádka zatajila, že kouří, on jí předepsal HA a ona po čase skončila s trombózou v nemocnici. Takže i zvaž, jestli se pro tebe HA hodí. ;)

  • Mě žádný nedělali. Jenom se mě ptali na zdravotní stav a nemoci v rodině (je dobrý si to zjistit. srdce, infarkty, atd. . ). A pak se mě zeptala kolik jsem do toho ochotná vrazit peněz. Jinak každej půlrok po tobě budou chtít váhu a krevní tlak.

  • ahoj, mě zas naopak vyštření dr. dělala, zeptá se tě, jesstli jsi panna, vím, že kamarádka tehdy byla, tak jí řekla, že ju trápit nebude, tak ju nevyšetřovala, ale tlak a váhu mi nikdy nekontorlovali.

  • Tak mě teda doktor se vyptával snad na všechno... Na nemoci, zdravotní problémy, jestli bych chtěla aby mi ještě i HA nějak v něčem pomohla atak.. Potom kompletní vyšetření :) jo a předtím mě sestřičky klasicky zvážili a změřili tlak :) Jenom co mi pan doktor odeše a o X km si otevřel soukromou ordinaci, mi nový doktor takhle moc otázky nekladl.. ale zas co se týče vyšetřování je fakt dobrý :-D

  • Když jsem poprvé přišla na gyndu a to bylo kvůli HA, tak se mě zeptal na rodinnou a osobní anamnézu, a udělal mi klasické vyšetřené, před tím se teda ještě zeptal, jestli jsem panna, nebyla jsem, takže klasické vyšetření (pokud bys byla, vyšetřoval by Tě přes konečník), pak se mě zeptal do kolika Kč ji tak chci (nejlevnější jsou kolem 400Kč) a sestra mě potom zvážila s změřila tlak, to se dělá jednou za rok :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist