pritel Mi dal na vybranou bud on nebo mimco

Otázku položila: Bývalá uživatelka #162897 9.12.2015 12:11

dobrý den,jsem v situaci ve ktere nevim jak se mam zachovat.Je Mi 24let a s pritelem s kterym jsem rok jsem otehotnela.Jeho reakce Me nemile prekvapila,dal Mi na vybranou:Bud pujdu na potrat a zustane semnou,nebo si ho mohu nechat,ale v tom pripade se semnou rozejde a Ja se budu muset odstehovat .Dite pry nebude chtit nikdy videt.Do ted jsem byla trochu zdivocela,neni se co divit je Mi 24let,ale ted nemam stalou praci a hned nesezenu penize na nove bydleni.Ale i pres to,to miminko Chci:( Jeho rodina Je proti tomu abych si ho nechala,Ma sice stoji pri Me,ale nemuze Mi financne vypomoci:( Nevim co mam tedy delat?!:(( Jsem v situaci ve ktere jsem nikdy nebyla a nechci udelat chybu,ktere bych do smrti litovala.Vim,ze zacatky jsou vzdy nejhorsi,verim tomu,že by se to casem zlepsilo a Ja Chci a byla bych dobrou mamou,ale co mam prosim vas delat??Dekuji

  • 09.12.2015 19:57:59 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak v prvé řadě mě moc mrzí, že ses do takové situace vůbec dostala. :( Nemá cenu už řešit, jestli bylo dítě plánované nebo ne, každopádně to teď nebudeš mít vůbec jednoduché.
    Což ale neznamená, že se to nedá zvládnout.
    Zaprvé bych přítele kopla pěkně do zadnice. Je úplně "jedno", zda si dítě necháš nebo ne, ale člověk, který tě postaví před takové rozhodnutí, ti fakt nestojí ani za podání ruky.
    Další věc - z toho, co píšeš, mi přijde, že si chceš dítě nechat. Já bych se na tvém místě asi rozhodla stejně, přece jen bych si nedokázala nechat vzít malý život co je ve mně (pokud by nešlo o zdravotní důvody atp.).
    Je fajn, že máš podporu svojí rodiny, i když "jen" psychickou. Na jeho rodinu se vyprdni, patrně jsou stejní jako on.
    Existují různé azylové domy, kam by ses mohla přinejhorším s miminkem uchýlit. Bydlet u svojí rodiny bys nemohla? Zkus si oběhnout úřady, sociálku a zjisti si, na co bys měla, jako matka samoživitelka, nárok. Mám kamarádku samotnou s dítětem, bydlí u rodičů, ale jinak se živí sami a dá se to.
    Drž se, dítě za to stojí! :)

  • Palajda9.12.2015 12:29

    S přítelem, který by mi toto řekl, bych nezůstala ani minutu. To by byl pro mě jasný důkaz toho, koho mám vedle sebe a odešla bych od něj nejen kvůli děťátku, ale i kvůli sobě, z vlastního rozhodnutí. Držím Ti palce, abys byla statečná a děťátko si nechala. Je to velký dar a poklad a věřím, že všechno těžké Ti jednou vynahradí. Je nádherné být maminkou, to říkám z vlastní zkušenosti. Našla jsem v tom úplně novou náplň života. A opět ze zkušenosti, i když ne vlastní, vím, jak strašná věc je potrat. Každou ženu, která to udělá, to vždy nějak poznamená. A mnohé by to tak rády vrátily zpět a nemohou. Finanční stránka není zanedbatelná věc, ale měla by rozhodovat o životu nebo smrti dítěte? Nepochybuji o tom, že by se našlo nějaké řešení. Nejsme v době, kdy by svobodné maminky měly skončit na ulici. Od státu dostaneš podporu, která na obživu rozhodně stačí, pokud budeš mít kde bydlet. Píšeš, že máš podporu rodiny, tak se mi nechce věřit, že bys neměla u koho bydlet. A i kdyby ne, pak existují také různé domovy pro svobodné maminky, které už nejedné mamince moc pomohly. Alespoň v začátku. Nenech se převálcovat tím dnešním přeháněním, že dítě moc stojí a běžný člověk si ho nemůže dovolit a podobné nesmysly. Dítě potřebuje přijetí a lásku, to ostatní už se vždy nějak zařídí. Není třeba mít strach, i když Tvému strachu naprosto rozumím. Promiň, že jsem se tak rozepsala, ale Tvůj příběh mě moc zasáhl. Budu na Tebe myslet, ať vše dobře dopadne. A kdybys nakonec nesebrala tu odvahu se o dítě postarat, neuvažovala jsi o adopci? Adopcí dáš alespoň dítěti šanci na život v rodině, potratem mu nedáš šanci vůbec žádnou. Tak jak jsem řekla, držím Ti palce. Kdyby ses chtěla na cokoli zeptat, potřebovala podporu apod., kdykoli napiš.

  • To je od něj i jeho rodiny hnus. Vykašlala bych se na něj. Zkus nějaký azylový dům pro ženy. Pro začátek. Pokud to miminko chceš tak ho určitě pryč nedávej. On ať si jde, ale alimenty platit bude.....

  • Už jen to, že ti přítel řekl co ti řekl vypovídá o tom, že je to pěknej hajzl. Žádnej chlap do života.. Rozhodnutí je na tobě, ale jeho bych poslala do prdele ať se rozhodneš jakkoliv..

  • Promin mi ten vyraz, ale podle me vazne debil! Protoze chlap, kterej se s takove veci postavi timto zpusobem pro me neni chlap.
    Tobe je 24, pocitam, ze on bude mit podobny vek. Kdyby tohle vypustil z pusy kluk v 15, tak si reknu decko, ale kdyz se k tomu takto postavi dospely clovek....
    Byt tebou bych si miminko nechala. To, ze pri tobe stoji tvoje rodina, je uz dobry zacatek. Treba muze budouci babicka s dedeckem obcas pohlidat, zatimco ty si najdes nejakou brigadku. Nedavej to mrne pryc. Vek na mimco mas, tak bych to neresila. Ono se to nejak vyvrbi! Rodina te v tom urcite nenecha

  • Je mi moc líto, že ti přítel dal takové ultimátum. :O=
    Myslím si, že by se mohl zachovat lépe, přeci jen to mimčo je i jeho. To, že ti řekne že ho nebude chtít nikdy vidět, ještě neznamená, že k tobě /tedy především k mimču/ nebude mít finanční povinnost, ovšem pokud to po něm budeš vyžadovat.
    Co se týče bydlení, zajdi si na městský úřad a požádej si o příspěvek na bydlení a poptej se tam i na další možnosti, jak by ti mohli pomoct. Pokud tam bude slušná úřednice určitě ti pomůže.
    Jinak ti přeji mnoho sil, aby jsi to zvládla;-)

  • Pokud jsi na nej těhotenství tajně "neušila", což očividně ne, tak bych od něj určitě odešla! Ať se rozhodnes jakkoliv, co bys s takovým chlapem dělala! Věřím, že to zvládnes, zvlášť když tvá rodina za tebou stojí!

  • petulinkaa139.12.2015 12:37

    Priteluv vyber bych poslala nekam a naopak ja rekla jemu ,,bud se vzapamtujes nebo tahni" pokud mimco chces,tak si ho nech,financne to pujde holt z davek nez nez budes moct pracovat,rodicak,prispevek na bydleni,porodne atd. neboj se,vsechno jde kdyz se chce :-) a rodinu tvehi pritele bych mela totalne u zadku,vsak oni jednou zalituji az bude prcek venku,ted maji silny reci.

  • jestli to myslí opravdu vážně (ještě je možné, že je v šoku), tak s takových chlapem tak jako tak bych osobně nemohla zůstat (kdyby mě takto vydíral a donutil k takové to záležitosti), takže bych vůbec neuvažovala nad jeho ultimátem (které už samo naznačuje, co to je opravdu za člověka). nezbývá Ti, než se rozhodnout opravdu jen a pouze sama za sebe a za dítě. Přítel, ať chce nebo ne k tobě bude mít už během těhotenství vyživovací povinnost. Když půjdeš na sociálku, žádat o dávky tak ta to také budou vyžadovat, (i když jsou i nějaké cesty, jak to obejít a neudat otce, ale sociálka s tím mám prostě docela problém, sama tedy nemám osobní zkušenost,, chtělo by to pak případně využít nějakou poradnu (fungují zdarma), která v takových věcech pomůže.

  • vlkodlak1509.12.2015 15:18

    Asi bych se nedokázala vzdát dítěte, miminko bych si nechala. A takový člověk nestojí vůbec za nic, když je tohle schopný říct, udělat

  • Reakce tveho pritele me mrzi...rozesla bych se s nim hned kdyz se takhle vyjadri o svem diteti :O= Ba potrat bych nesla, urcite bys toho cely zivot litovala! Treba bys nasla aspon nejakou brigadu a i kdyz rodice nemohou fubancne pomoci, tak nevzali by tr aspon bydlet k nim? Jdyz uz nic tak aspon to bydleni by jsi mela a pak se pokusit shanet nejake brigady...a nebo azylovy dum? Zkus to hodne promyslet poptat se na jake davky by jsi mela narok co a jak..urcite to zvladnes, ale takovy chlap teda ti za to nestoji a poslala bych ho nekam >:-[ Drzim palce a posilam hodne sil aby jsi to nejak financne zvladla!

  • Jak píšou holky, pokud se nyní takto chová, tak do budoucna lepší vyhlídky asi nebudou.. miminko bych si nechala a na něho bych se vyprdla. vždy je nějaké řešení...

  • sono29.12.2015 12:43

    Kopla by som tvojho priateľa do vajec a poriadne! To čo je za chlapa? Už s princípu by som sa s ním rozišla, tento človek si nezaslúži lásku ani dieťa! Ty sa rozhodni podľa seba, zhodnoť situáciu, myslím si, že tvoja situácia Neni až tak nezvládnuteľná. Ináč, si dosť nezodpovedná, nemáš pätnásť rokov, mohla si vedieť, že bez ochrany môže prísť tehotenstvo kedykoľvek. A priateľ nato nemyslel? Že môže urobiť dieťa?

  • je mi líto do jaké situace jsi se dostala. a je vidět, že přítel je nedospělý člověk. myslí si, že když si udělal dítě tak Tebe pošle na potrat, protože je to pro něj nejjednodušší řešení. ono obrátit tu variantu - bud vás bude chtít oba, nebo nebude mít ani Tebe není taky špatný ;-) třeba by mu to otevřelo oči. možná to byl jen šok z nečekaného těhotenství, možná ne ...
    nečetla sem všechny reakce holek, ale osobně bych mu řádně vysvětlila, že když si ho uměl udělat, že si ho necháš a nebudeš podstupovat rizikové zákroky, které nemusí poznamenat fyzický stav, ale psychiku určitě ano.
    ve 23 sem neplánovaně otěhotněla, rodiče partnera (hlavně jeho otec) mně posílali na potrat. tenkrát to bylo vlastně poprvé (a celkem vzato bohužel i naposledy, co chlap stál při mně) a miminko jsme si nechali. s bydlením byl sice problém, ale vše se vyřešilo. dnes má "miminko" 15 let, je to pubertačka, která dělá radost mně a i tátovi (i když už s ním nejsem). a tchán? ten byl nakonec do vnučky zblázněný taky (bylo to první vnouče).
    to, že přítel řekne ted, že dítě nebude chtít vidět-nespoléhala bych na to, může ti to ještě hodně zkomplikovat a proto bych si už před porodem zašla i na OSPOD a další instituce a situaci nastínila, aby v případných soudních sporech byli na tvé straně.
    přeji hodně štěstí a pohodové těhotenství.

  • Takhle se choval ke me muj Byvaly....rikal, ze kdybychh otehotnela, ppostavil by me do tve situace. Ja ale mela jasno. Zvolila bych ditko. Je mi 25, a cekamm 2., takze jsem sice aasi trpsku jiny pripad, nez ty, ale z toho co pises ditko ches.Rozhodnuti je urcite na tobe, ale v ddnesni dobe je dost reseni. Pokud te vyhodi a k rodicum neemuzes, tak jsoou azylovve domy pro matky s ditky, kde ti pomohou. navic neejakkou korunu od sstatu dostaners. pokid nemas odpracovano, tak minimalne rodicak je 9 mesicu 7600,pak se ssnizuje na 3800, ale je spousta prividelku z domu. nehlede na moznosst prispevku na dite (500) a prippadnne prispe ek, resp.doplaatek na bydleni a zivobyti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist