přeskočení lezení po 4 - jak jste to měli vy?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #16515 25.1.2012 14:02

ahoj všem, naše malá se plazí jako voják ale neleze po 4, za to už se staví a kleká si u nábytku, je jí 8 měsíců. Jak jste to měli vy u mrňousků, je to u všech podle tabulek, nebo to má každé dítě jinak? Myslíte si že je to tak ok nebo by se to mělo řešit?

holky všem moc děkuju za názory, pomohlo mi to :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, tak dcera ani nelezla a stoupla v necelých 7mi měsících a začla chodit kolem nábytku. na 4 šla jen z "donucení" když k další opoře to měla na přechytnutí daleko a u další opory okamžitě vstávala.
    přeji hodně radosti při hlídání dcerky, aby nebrala co nemá :D

  • syn měl taky tendence, že by nelezl, ale naše fyzioterapeutka o tom nechtěla ani slyšet, že zrovna on musí a tak jsme mu na nohy nesměli pomáhat. Nakonec lezl dlouho a bylo to jen dobře, v podstatě se ze všech svých problémů "vylezl".

  • syn se plazil nejdrive po zadu-jak se rika na ,,raka" pote zacal ,,perovat?na ctyrech a z toho perovani bylo v 8 mesicich tak rychle lezeni ze jsem mu nestihala,pak se zacal stavet o nabytek,sedacku atd,pak se z pozice na ctyrech sedl,pak zacal chodit s oporou jedne moji ruky no a ze dne na den se v roku a 2 mesich rozesel po obyvaku...;-)...kazde ditko je jine, znama ma 11 mesicni mimi a ten neleze,nechodi,nesedi,sam se nepostavi,jen kdyz ho ona postavi a opre treba o sedacku tak stoji,prijde mi to divne,ale jeji vec...

  • Nemáte náhodou "klouzavé" podlahy? Dost často lezení přeskakují děti, pro které je plazení snazší než lezení. Kdyby bylo léto, poradím Ti, dej dítě do trávy. Ta ho bude lochtat a bude ho nutit se zvedat. Jinak nevim.

  • Já myslím, že v tom žádný problém není...Jen pro zajímavost: budoucí tchyně někde slyšela, že tato motorická stadia často přeskakují děti s poruchami pozornosti, dyslexií, dysgrafií....co je na tom pravdy nevím, ale asi neznám nikoho, kdo by se vyvíjel a stavěl přesně podle tabulek a popořádku ;-)

  • ahoj, nase mala se taky dycky pouze plazila jako vojak. pak zacala stoupat a smatlat kolem nabytku a teprve ted v 11m se uci lezt po ctyrech a zacina ji to bavit ;) jinak zatim si ani sama neumi sednout, sedet umi. ale sama si nesedne, navic co se naucila smatlat po dvou, tak ji ani nebavi sedet, takze kdyz ji posadime okamzite ide bud na zem nebo nahoru ;) takze vse v cajku ;)

  • Martasek8925.1.2012 20:14

    Moje malá bude mít 7 měsíců a lozí po čtyřech. Pomalu už dává nohu do sedu, ale jen jednu, takže brzy bude i sedět :) Sahá kde může a nemá daleko do toho, aby začala vstávat :)

  • Nech jí, ale každopádně jí nepodporuj, nedávej, neusnadňuj přístup k chození (chodítka, i aktivní a tak)-tzn-jestliže se nedokáže postavit sama v prostoru, musí se doplazit nejprve k opoře, klidně jí dávej doprostřed místnosti, kde široko daleko nenalezne žádnou oporu, bude se muset k opoře doplazit a třeba jednou zjistí, že lezení po 4 je rychlejší k dosáhnutí opory. Podle mě se ani sama bez opory nepostaví, pokud nedokáže jít na 4 a nepoleze a postavit se bez opory je taky takový základ k opravdu samostatné chůzi.
    Moje holky šly také do kleku, až stoje z plazení-obě se plazily dost dlouho 2-3 měsíce (kluk se plazil sotva týden a okamžitě to zavrhl a šel do lezení), ale pak obě lezly po 4 ještě dostatečně dlouho. Když se bude stavět v postýlce, bude obcházet, tak to myslím nevadí, pokud tam nebude x hodin denně-mimo spánek

  • Dcera se zásada šoupala po zadečku, v 11 měsících běhala jak drak bez opory a to sama od sebe, nikdy jsme ji nestavěli. Lézt po 4 se naučila až po roce. Teď je jí 26 let, vystudovala vysokou školu, chodila na balet a na gymnastiku (2 v okresních závodech). Takže můj názor tabulky brát jen velmi orientačně a sportovně. :)

  • Normální, první mi to dělal taky a sedal si zásadně z lehu, ne ze 4:-)))))))))))))))))))):-D:-D:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist