přecho z "kojící" antikoncepce na "normální"

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19470 8.6.2011 17:20

Zdravím, snad mi poradíte. Za pár dní doberu antikoncepci pro kojící (Azalia) a chtěla bych začít brát "normální". Doktorka mi napsala Lindynette. Jenže tak trošku přemýšlím, jak tento přechod udělat. V příbalovém letáku je napsáno, že pokud přecházím s minipilulky, tak mám s Lind. začít první den MS. Jenže problém je ten, že při té Azalii mi menzes chodila nepravidelně, nekdy vůbec. A spíš to bylo takové špinění, takže že to byla menstuace jsem si musela domyslet:/ Pokud teď doberu Azalii a budu čekat na MS, tak můžu čekat taky pul roku..:( Problem je taky ten, že jsme se dnes s manželem milovali. A pokud je mi známo, tak po pohlavním styku je vysoce důležité nezapomenout pilulku následujících 7 dní, jinak by mohl být narušen účinek.. Snad chápete, jak to myslím:-) Zavolala bych doktorce, tak má ale dovču:/ Díky!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já jsem Azalii taky brala, ale MS jsem neměla vůbec. Po vysazení jsem ji dostala do měsíce, tak třeba ti tak taky příjde. Jinak jak přejít na jinou HA nevím.

  • Buď můžeš zavolat do jiné ordinace (většinou má nějaká jiná záskok za tvoji doktorku) nebo bych se řídila radou z jiných příbalových letáků, kde se píše, že můžeš HA začít používat hned po minipilulkách kterýkoliv den ale 7 dní se chránit ještě jinak. Pro jistotu bych se já chránila celý cyklus. Lepší měsíc než půl roku, jak ty píšeš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 609 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist