poraďte prosím

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34189 21.7.2011 12:04

uš docela dlouho mám takový mléčný vízok a menstruace nikde... táhne mi na 12 a sem hrozně pozadu..bojím se že je s semnou něco v nepořádku ještě mi nenarostlo ani hustší ochlupení a v podpaždí už vůbec ne ... jsem strašně opozdilá kámošky v mém věku uš mají svoje 1 měsíčky za sebou a semnou se furt nic neděje nemohl by mi někdo poradit jak dál nebo jestli nemá někdo ňákou podobnou skučenost ?? prosím prosím poraďte ........

moc vám děkuji za rady které jste mi dali těť mám mnohem větší semevědomí a pochopila jsem že tomu musím dát čes ještě jednou díky a hezký den

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, ani trochu si nedělej starosti.každá holka je jiná.A ty jsi ještě mlaďoučká Např. já měla svoji první MS ve 14 lete.A mezi námi opravdu není kam pospíchat :-)Až bude čas tak ona dorazí :-) A ohledně chloupků.....buď ráda, až ti narostou tak se jich budeš chtít zase co nejdříve zbavit a začne depilace,holení atd. Opravdu si nedělej starosti.Přeji hezký den :-)

  • Přesně tak. :) Já svou první MS dostala až v 15,5! :)) A díkybohu za to! Vždyť to byla paráda, když jsem je neměla, byla jsem bez starostí. Teď mě akorát dost bolí břicho a jsem protivná, takže si užívej dobu bez menstruace. :)
    A chloupky mi taky nerostly, což bylo v pohodě, nemusela jsem si dlouho holit nohy. Teď akorát přemýšlím, abych je měla pořád oholené, v zimě třeba abych je měla oholené na tělák, když jsem zapomněla, byl to trapas. :D Takže další "problémy" navíc. :)

    Na ostatní nehleď, buď ráda, že se nemusíš tímhle vším zatím zabývat, pak to budeš řešit pár desítek let. :) Užívej si mládí bez starostí!!!! :)))

  • Myslím, že si děláš zbytečné starosti. Akorát budeš mít delší dětství. Tím líp, ne? nebo se těšíš na to, až budeš řešit a kupovat tampony a vložky, co si vzít na sebe, ztrácet čas holením? Ve 12letech je času ještě dost. Do 14-15 můžeš být naprosto v klidu! Vážně.

  • Výtok může právě naznačovat, že se tvoje první menstruace blíží. Jinak holky tady mají pravdu, opozdilá fakt nejsi. Já měla první MS po třináctém roce věku. A jestli se ti nějaká kámoška posmívá, tak ať si trhne nohou, tohle přeci není soutěž :-).

  • Mám jedenáctiletou dceru, co má "příznaky" úplně stejný jako ty. Pořád se pozoruje, zkoumá ochlupení, sleduje, jaký vložky a tampony kupuju pro sebe a taky vzdychá, že některý holky už ms mají a ona pořád nic. Taky jí říkám, ať tomu dá čas. Ono se to chystá, holt přesný datum neví nikdo. I ty máš ještě čas. Myslím, že normání je i první ms v 15 letech. Užívej si to období, kdy nemusíš sledovat kalendář, nemusíš se omezovat v různých aktivitách... Ona ta ms zas tak strašná není /teda jak u koho, někdo trpí jako pes, někdo o ní skoro neví, já píšu z vl.zkušenosti/, ale jsou chvíle, kdy se mi to fakt nehodí. Třeba za chvíli jedu na tábor coby zdravotník a půlku tábora si to tam odbydu. Ve stanu u potoka, super. Takže pusť to hlavy. Zkus se optat v rodině- mámy, babičky, často jsou ty věky podobné a vůbec si na toto téma hodně povídejte. Chlapy v rodině samozřejmě vynech, ti tomu vůbec nerozumí:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist