plodné dny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41556 10.2.2011 14:49

Ahoj holky mohl by mi někdo poradit mám doma 6letou holčičku asnažím se 3 roky znovu otěhotnět a nák se mi to nevede.Je mi to moc trapný,ale nikdy jsem se o to nezajímala potřebovala bych radu jak zjistím plodné dny.Předem moc děkuji za odpověd.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, Jak dlouhé máš cykly? většinou jsou plodné dny přibližně v polovině cyklu, ale ne vždy to platí, někdy dokonce proběhnou ovulace třeba dvě.nejpřesnější metodou pro zjištění plodných a neplodných dní je měření bazální teploty.

  • full.avl10.2.2011 14:55

    Nikde není psáno, že i když teď máš šesti let.dítko že máš plodné dny. :) každý cyklus je jiný.
    plodné dny můžeš zjistit podle Bazální teploty+testovat testy na OVU. Poznáš to i podle hlenu, čípku.
    Většinou plodné dny kolem 14-15 dne cyklu, ale není to pravidlem. Někdo je ale má i třeba pár dnů po MS takže jediná rada je fakt, testovat, měřit BT,kontrolovat hlen,čípek. :)

  • No treba zorvna v tom clanku, co tu mas odkaz, tak tam odpovedi najdes, prestoze je to z pohledu antikoncepce. Pak je tu taky moznost ovulacnich testu, ty tam ale zminene nejsou. K nim ti tady urcite nekdo poradi a nebo si procti kategorii Ovulacni testy. Ovulaci na sobe taky dost zen citi, boleni podbriska, brneni v nohou, bolest cele panve, nekdo i trosku spini.

  • Ahoj, plodné dny zjistíš zcela jednoduše hned nekolika zpusoby. Jenom je to trošku běh na delší trať, a to především, co se třeba měření bazální teploty týče. Měříš každý den ráno ve stejný čas, ješte než vstaneš, a teplotu si zaznamenáváš. Při ovu dochází k jednodennímu poklesu teploty a pak se teplota zvyšuje cca o +- 0,4 stupne než jsi mela před ovu, a zustane zvýšešná až do ms. Zvýšení teploty je pro tebe signál, že ovu probehla. Bohužel to ale vlastne zjistíš až zpetne, proto se měření BT provádí delší dobu. Pak je tu možnost ovulačních testů. Koupíš v lékárně. A nebo můžeš pozorovat hlen na děložním čípku, který by měl být v době ovu pruhledný a táhlý. Nekdo pozná ovulaci i podle bolesti na vaječníku. Přeju hodne štestí, určitě se zadaří.

  • no ono je možností více: uď si do zdejšího kalendáře zapisovat menstruaci a i označit, že chceš bay ti byly vyznačené plodné dny. Ale na to bych moc nespoléhala, je to hooooooodně orientační. Josu daleko přesnější metody. Měření bazální teploty nebo ovulační testy ( já teplotu nemělřila, ovulační testy použila přesně dle návodu dvakrát a vždy se zadařilo ). hodně štěstí!

  • mě při ovu boleji svaly vnohách,mám sylný výtok a strašně citlivé pysky na dotek

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist