plavani tehotnych

Otázku položila: Petarda01 16.1.2012 16:07

Ahojky, chtela jsem se zeptat, zda nektera mate zkusenosti se cvicenim tehotnych v bazene. Zajimalo by mne, jestli to ma nejaky vetsi prinos nez samotne plavani v tehotenstvi. Premyslim o kurzu cviceni v bazenu, ale je to dost drahe... Diky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Plavání v těhu se ost doporučuje. námá mi to poradila, tak jsem si občas zašla. Porod byl jenom 4 hodiny a jeden steh. Nevím jestli to bylo tím že jsem si posilnila svalstvo plaváním, ale snad to bude tím. Ostatně ta známá plavala až s druhým dítětem a porod měla taky rychlý, oproti prvnímu. Hlavně si do toho bazénu vem nějaký tampon ( v lekarně jsou takové speciálí) ať nemáš nějakou infekci potom, v těhu je to 2x horší než normálně...

  • Já chodím na těhotenské plavání a musím říct, že je to moc příjemné. Je to hodně o protahování, relaxaci, dýchání a plavání. Předcvičuje nám porodní asistentka a je to fajn, že si s ní i potom kecáme co a jak. Můžu jen doporučit :-))

  • duramura16.1.2012 19:27

    ja chvili chodila a nemuzu si vynachvalit :-)
    ackoli netrpivam na zadne infekce, tak do normal. bazenu sem se trochu bala, takze tehu cviceni. bazen mel i vyssi teplotu nez normalni, takze clovek pri vciceni na miste neprochladl.
    v podstate jsme tak 1/4hodky plavaly, pak nam predcvicovala fyzioterapeutka - jednoduche cviky - chuze, krouzeni panvi, balance na "zizalce", ruzne dychani a tak....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist