ovulace versus měření BT

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30700 20.2.2011 12:33

Holky, prosím poradte mi. Začala jsem si měřit BT. Ted mě ale tak napadlo, jelikož nějak nemám MS (po vysazení injekční antikoncepce, dle dr. mám ještě čekat, a poslední MS byla 30.11.), je možné, abych měla ovulku?
Já takhle nějak totiž popravdě otěhotněla poprvé, žádná MS a najednou jsem byla těhu. Dr. mi řekl, že před první MS musí být první ovulka, kterou jsme asi náhodně předtím chytli.
Ale myslíte, že můžu mít ovulku aniž bych menstruovala?
Děkuji za odpověd a omlouvám se za zmatenost otázky. :-D

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj, když si vemeš, jak funguje cyklus, tak můžeš mít určitě ovulku ještě předtím, než ti přijde MS. Cyklus začíná prvním dnem menstruace a pak trvá různě dlouho, u někoho třeba i přes 100 dnů (pak přijde ovulka klidně kolem 90.dc, což je teda šílené :). Takže když jsi měla injekční HA, tak vlastně u tebe pořád trvá ten cyklus, který začal 30. 11. Jenom je mi divné, že dr. řekl, že ovu být musí před MS, což podle mě není pravda (i u anovulačních cyklů MS přijde) a druhá věc je, že ta injekce obsahuje vlastně vysokou dávku gestagenů, které se přirozeně vylučují až v druhé polovině cyklu, tedy po ovulaci, takže logicky by po tom měla přijít už jen MS. Nicméně psaly tu holky, že jim přišla ovulka i po vyvolávačce (což je podle mě hodně podobné, je to taky gestagen), takže bych neházela flintu do žita :) Jen s tím měřením může být asi problém, když to nemáš s čím srovnat, navíc kvůli účinkům té HA může být BT ovlivněná. Já bych se na to asi vyprdla a počkala na MS a začala měřit až potom, pokud do té doby neotěhotníš :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Na tuto otázku zatím nikdo neodpověděl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist