otěhotnění na ÚP

Otázku položila: Anonymní uživatelka #389120 19.9.2018 20:42

Je tu prosím někdo, kdo otěhotněl v době, kdy byl bez práce? Jak jste to zvládli apod. Zkrátka chci promluvit s někým, kdo to tak měl...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud plánuješ otěhotnět a nemáš práci, tak to není úplně zodpovědné. Pokud nemáš partnera, který pokryje co je třeba. Určitě je snazší jít na mateřskou ze zaměstnání. Pokud už těhotná jsi, tak to není žádná tragédie. Záleží na spoustě okolností jak těžké by to pro tebe bylo. Otěhotněla jsem ve výpovědi a nakonec jsem byla do porodu na rizikovém. Příjem jsem tedy měla, ale mizerný. S tím co všechno musíš pořídit jsme se museli hodně uskromnit. Kdybych byla sama, těhotná s nemocenskou, tak je to sakra těžké, natož bez práce. Partner vydělává dost, takže se to dalo zvládnout. Navíc jsem měla celkem dost úspor. Počítej i s tím, že nemusí vše probíhat ideálně a miminko může po porodu potřebovat speciální péči. Ne všechno pokryje pojišťovna. U nás to tak je a to nemáme postižené dítě. Prodělali jsme těžší porod a miminko mělo ke konci málo místa v bříšku. Musíme kupovat pomůcky, které levné nejsou. Připrav se i na takovou variantu.

  • Já naštěstí ne tak úplně. Podařilo se mi otěhotnět hned jak jsem nastoupila na dotované místo od ÚP, kde jsem měla tříměsíční smlouvu a déle bych tam tak jako tak být nemohla z fin. důvodů poskytovatele. Pak jsem měla nárok na 5měsíců podpory, i když to nebyla velká částka, ale skoro mi to vyšlo a byla jsem doma "zadarmo" jen měsíc ;-)

  • stupidiack20.9.2018 8:27

    Já obě těhotenství (syn i teď, co čekám) byla na pracáku. Pro někoho je to možná nezodpovědné, neměla jsem sice žádný příjem (předtím, teď aspoň pobírám přídavek na syna, alimenty a příspěvek na bydlení), není to žádná hitparáda, ale nestěžuju si, žiju. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist