odběr pupečníkové krve

Otázku položila: Bývalá uživatelka #14301 30.12.2011 19:10

Ahojte, chci se vás optat co si myslíte o odběru a skladování pupečníkové krve?? Celkem o tom přemýšlím, ale nejsem si jistá. Dík za každý názor :-)

Dík za reakce tak do odběru pudu a pak asi do dárcovstí. Tam se totiž jinak platí ten úokon ne?? To roční uskladnění by mi nevadilo to není moc, ale ten výkon je dost. Když to daruješ nic to nestojí. Nmáte někdo nějaké odkazy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já na to také koukala,ale uchování pupečníkové krve pro svou vlastní potřebu ( tedy pro tvé dítě ) je velice nákladné...

  • Maki8930.12.2011 19:39

    Ahoj jestli myslíš odběr pupečníkové krve po porodu,tak si myslím,že je to moc dobrá věc :-)).Já do toho půjdu zda to bude možné ;)

  • Ahoj, já to chtěla taky, měla jsem to podepsané, ale nemohli nám to udělat....malá byla přiškrcená, takže na to nebyl čas.

  • já myslím, že nejdůležitější je zjistit si ceny, protože jestli budeš chtít krev uchovat pro své dítě, je to dost drahá záležitost

  • Ja myslím, ze je to super vec. Ja si prvne vsechno zjistovala i ceny, jak uz tu nekdo zminoval a nakonec mi rekli, ze s mou vadou krve to neni doporucene, ze by to byli vylozene vyhozene penize a nechteli ji ani na testovani. Kdybych mela dobrou krev tak bych si ji uchovala a ten kdo si nechce nebo nemuze uchovat a chce darovat tak hrozne chválím.

  • Jukni tady - taky to máš hezky vše popsané http://www.cordbloodcenter.cz

  • duramura31.12.2011 18:02

    ahoj, s tim darcovstvim je to celkem komplikovane. ja sem ted shanela info po webu a da se pro tyto ucely odebrat jen na par mistech (http://www.bpk.cz/ .... Banka pupečníkové krve ČR byla nucena dočasně snížit počet spolupracujících porodnic. Aktuálně mohou maminky darovat pupečníkovou krev v porodnici v České Lípě, Slaném a pražskéThomayerově nemocnici.). je to bohuzel cele o penezich :(
    co se tyka odberu pro vlastni ucely...to sem nakonec vzdala, neni jiste, ze ziskaji dostatek bunek, v tom pripade nevraci penize. pokud nedejboze u mimca nastane situace, ze bude potrebovat kmen. b., neni jiste, ze uz si jeho b. z odberu z pup. krve tuto poruchu v sobe zakodovanou nenesou... pak bych spis verila darcovstvi v ramci pribuznych (treba od dalsiho mimca).
    ja bych ty penize zkratka obetovala, ale nejsem presvedcena, ze by to prineslo kyzeny vysledek :-( takze ja do toho nejdu. jen me mrzi, ze se nenajdou v nasem state prostredky pro darcovsky program...tam uz to urcite ma velky vyznam a to zejmena, ze pak je registr odebranych bunek sdilen i mezinarodne a mohlo by to pomoct!

  • BlankaG31.12.2011 19:22

    Při prvnim těhotenství mě gynekolog velice ochotně zásoboval letákama o odběru a uskladnění pro vlastní potřebu a pořád se ptal, jak jsem se rozhodla, jak je to šikovný a výhodný. Nakonec jsem mu řekla, že jsem se rozhodla pupečníkovou krev darovat. Vyrazil mi dech, když mi řek, že to mi tu neudělají. Takže pokud bych si zaplatila, tak ochotně přijedou a krev odeberou, ale když chci "jen" darovat, nikomu to za to nestojí. V porodnici jsem se nakonec teda ani neptala, jestli je to pravda, protože jsme měli KP a skončilo to stejně císařem.

  • Ahoj, já si nejsem jistá, myslím že odběr pro vlastní použití taky může mít význam. Ale je to teprve na začátku. Dozvěděla jsem se, že se dá zvýšit počet odebraných buněk odběrem navíc z placenty. http://www.lekari-online.cz/gynekologie-a-porodnictvi/novinky/nova-unikatni-technika-odberu-pupecnikove-krve-v-cr
    Poslední dobou mám pocit, že veřejný a soukromý sektor se snaží spíš spolupracovat, vytvořili společný projekt www.pupecnikova-krev.cz
    Takže za mě - je to individuální, pokud máš v dosahu porodnici, kde se dá darovat, tak daruj, pokud ne a ve vaší rodině se třeba vyskytují nějaké nemoci, které by se tím třeba v budoucnu daly léčit, tak i to vlastní uložení stojí za zvážení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist