neumím zavést tampon

Otázku položila: Anonymní uživatelka #113581 9.6.2013 16:05

Ahojky :), mám malý problém chtěla jsem vyzkoušet tampony tak jsem si zašla do drogerky a koupila si Tampax (měli ma internetu jedny z nejlepších recenzí) vklidu jsem si sedla zvedla nohu vše jsem prostě dodržela podle návodu ale i přesto se mi tampon nepodařilo zandat :( cítila jsem velký odpor. Jsem ještě panna tak jsem si koupila velikost mini,ale i přesto se to nedařilo. Jak to? Chtěla bych už opustit vložky. Jsem hodně aktivní člověk a tak nemůžu (nebo spíš nechci) sportovat s vložkou- je mi to prostě nepohodlné! Jaké máte rady? Mám zkusit jinou značku? Myslíte že můžu mít nějakou nemoc kvůli které si nemůžu zandat tampon? Děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, ja osobne mam najlepsiu skusenost s tampax, podla mna su jednoznacne najhygienickejsie, a najjednoduchsie na zavadzanie, pretoze vies presne ako daleko sa tampon zaviest ma, presne zapadne na svoje miesto. Najlahsie sa zavadzaju, ked sedis na WC (aspon pre mna je to tak najjednoduchsie). Pri zavadzani mysli na to, ze tampon nema smerovat len smarom nahor, ale zaroven aj smerom dozadu, cize akoby si ho zavadzalo sikmo k chrbtici. Nevzdavaj to, chce to len prax a urcite sa to nakoniec podari ;-). Ta tu nemoc pust z hlavy.... urcite si v poriadku :-)

  • Tak třeba mně tampaxy nevyhovovaly vůbec. Tím jak jsou ty tampony vatové, drhlo to a nešlo.. Oblíbila jsem si zn. kotex, velikosti od mini až po super. tím jak nemají tu tyčinku na zavádění tak mi přišlo pohodlnější strčit to do sebe protože přecejen při zavádění tvé prsty cítí kde to vsouváš.. a je lepší použít tampon když už ms máš, jde o to abys nebyla uplně 'suchá' tam dole, víš aby to 'klouzalo'. chce to prax, také jsem s tím bojovala a pár tamponů vyhodila než se mi povedlo správně je zavest. :-) A neboj, nemocná určitě nejsi ;)

  • Příště si nesedej ale bud si dřepni nebo stůj a jednu nohu dej na něco vyvýšeného. V návodu by to mělo být popsané

  • Prst ti dovnitř strčit jde? Pokud ano, pak by s tamponem podle mě být problém neměl. Možná se prostě bojíš a tak jsi stažená, chce to se uvolnit. Mě teda vyhovují nejvíc OB ale každému něco jiného, nemoc mít nemůžeš, max. mega pevnou blánu, ale to zjistíš díky tomu prstu. A jak už se tady psalo, zaváděj to šikmo nahoru směrem k zádům.

  • Mně to ze začátku šlo je v leže, tak to taky zkus, lehni si na postel, uvolni se, pokrč nohy a zkust to :-) třeba ti to tak taky půjde. :-)

  • dokud jsem byla panna tak jsem si tampon prostě nazvedla, ale jen co mě můj přitel odpanil už to šlo ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 579 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist