nepřišla MS, ale projevy jako při přechodu?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #353406 4.12.2016 23:21

Dobrý den.

Bude mi 32 let a léčím se s cukrovkou. MS jsem mívala vždycky tak +- 4 dny. Od září pociťuji únavu i po dostatečném spánku a je to čím dál horší, v těchto dnech už prostě nedokážu normálně fungovat, usínám přes den i když se naliju kofeinem, začala jsem přibírat, i když teda hýbu se taky méně, ale dřív jsem jedla fakt hodně moc, teď jím spíš málo. Tentokrát mám navíc ještě zpoždění ms týden, ale přitom už přibližně 10 dní pociťuji to stejné, co při ms - bolest podbřišku, trnou mi stehna, bolí mě hodně v kříži, tlak do konečníku. Protože cukrovka ovlivňuje i další orgány s hormonama, hlavě tedy gynekologii a štítnou žlázu, tak jsem si říkala, jestli třeba tohle nemůžou být první příznaky přechodu, nebyla bych první tak mladá. Nebo co jiného z gy diagnóz může tohle dělat? Cysta? Nádor? Něco jiného - máte zkušenost? Samozřejmě se k dr objednám, ale nenávidím to. Je pravda, že jsem tam nebyla přes víc, než rok, protože jsem vloni v zimě byla hodně vážně nemocná a až do letních prázdnin jsem měla velké problémy s komplikacemi, tak jsem kravinu, jako je gy, neřešila (já tomu říkám kravina, ale chápu, že to kravina není, prostě to v tu dobu bylo to nejposlednější, co bylo potřeba řešit). Základní krve mám úplně v pořádku včetně štítné žlázy (doufala jsem, že vysoké TSH by vše vysvětlovalo), diabetolog a internista mi řekli, že neví, co s tím, když jsem řekla, že pro únavu nemůžu vůbec fungovat. Teď k tomu ta MS. Těhotná být nemůžu, styk jsem neměla od onemocnění vloni v zimě. Ani nemám nějaký znatelně větší stres, takže ani v tom příčinu nehledám. Ještě snad....vždy v ovulační době mám hrozně moc slizu a hlenu pokaždé, když jdu na WC i mimo to, ale tentokrát po té poslední MS skoro nic, úplně neznatelně. Jako by neproběhla nebo co. Už se bojím, můžete mi k tomu něco napsat? Názory, nebo i osobní zkušenosti?
Díky moc!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Risu4.12.2016 23:46

    Zminila jsi stitnou zlazu - tam mas vse v poradku?

  • medulinek5.12.2016 6:49

    Pokud byl cyklus anovulacni,muze to byt pricina zpozdene ms,folik se zmenil v cystu a ta ji blokuje. S unavou to bude horsi,ja to tak mela cca pul roku,kolikrat jsem unavou brecela,oblitala doktory,nikde nic,dostala jsem nalepku chronicky unavovy stav a smitec. Nevim,cim jsem se z toho dostala. Zkousela jsem tenkrat vsemozne vitaminy a doplnky,ale jestli to bylo tim....

  • sono25.12.2016 6:57

    Chce to hormonalny profil a tu gynekologicku prehliadka. Ináč sa prechod určit, alebo problém nedá. Únava môže byť z kadečoho.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 200 otázek, kterým se dostalo 271 494 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist