nepříjemné pálení

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25891 15.5.2012 9:30

Ahoj holky,
mám problém, že po menstruaci (používání tampónů) nebo pár dní po styku pociťuji nepříjemné pálení spíš svědění. Někdy je to až nesnesitelné. Nemáte nějakou dobrou radu nebo zkušenost s tím, jak se toho nejlépe zbavit ? Děkuju :-)

Moc Vám děkuju :) dočetla jsem se a vypadá to na ty kvasinky, protože píšou, že je to z nošeí těsného oblečení, nylonové spodního prádla, sportu, nadměrný konzumace cukru a antiibiotik. Vše tomu v mém případě napovídá. Takže jsem už byla v lékarně a lekárnice mi doporučila Gyno-Pevaryl(třídenní kůru, jelikož do konce týdnu mám mensturovat) a intimní gel pro častější hygienu.. A už jsem se omyla gelem a hned mi je lépe a nepříjemný pocit se velmi zmírnil...Tak zkusím ještě čípky s tím krémem a jestli to nezabere, vyhledám lékaře :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych doporučila návštěvu gynekologa a řešit to s ním, určitě to není v pořádku, když máš obtíže. Mohou to být kvasinky, může to být zánět, ale ať už je to cokoliv, chtělo by to léčit.
    Kvasinky se léčí většinou pomocí mastiček a čípků na zavádění do pochvy, ale pozor, chce to i přeléčit partnera, protože i když ten žádné příznaky mít nemusí, je možné, že si to předáváte pořád dokola a reaguješ jen ty. ;)
    Neléčený zánět je vážná věz, v krajních případech může dojít k neplodnosti, ale tím tě strašit nechci, jen se snažím poukázat, že bych určitě neotálela a objednala se. ;)

  • není to jakože pocit sucha? já jsem vždycky říkala, že jsem dole suchá jako treska :)..a fakt to nebylo vůbec příjemné, pomohl mi kalíšek namísto tamponů...mě teda vadila i šňůrka, vždycky došlo ke konci menstruce k podráždění a pak jsem často měla i zánět..teď mám pokoj

  • Ahojky tak to se mě také dříve stávalo. Pak jsem si došla k doktorce a zjistila jsem že mám mykózu.Tak si s tím radši dojdi ať jsi v pohodě :-) A ještě jsem se chtěla zeptat jestli si měníš tampony tak jak se mají?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist