nechce jídlo ze skleničky, co s tím na dovolené?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20370 24.7.2012 13:49

Tak teď baby raďte. Za 2 týdny jedeme na dovolenou a moje skoro desetiměsíční dítě nechce jídlo ze skleničky. Normálně mu vařím, ale v hotelu na Krétě to jaksi nejde, tak zkouším s předstihem skleničky a je to tragédie. Vyzkoušela jsem už Hamánka, Hipp a Babylove a nechce ani jedno. V Hippu a Babylove jsou dost velké kousky a to mu vadí... ale nechtěl to ani, když jsem to rozmixovala. Hamánek byl bez kousků, ale nejedl ani ten....
Nějaká rada?
Jaké máte vyzkoušené oblíbené příkrmy ze skleničky?
V jakých nejsou kousky? (ale musí to být už pro větší děti, ne první lžička)
Jak to jinak vyřešit? Přece ho nebudu celý týden krmit přesnídívkama (ty ze skleničky jí) a ovocem....
Achjo....

Čau kočky, tak jsme se včera brzy ráno vrátili z dovolené na Krétě a zvládli jsme to s přehledem! Byla jsem se ségrou, kamarádkou a malým prďolou. Měla jsem obavy ohledně jídla, jelikož ten můj rošťák nechce jídlo ze skleničky, ale s přehledem se tam cpal vším, co jsme mu dávala z našeho jídla, polívky, rybu, brambory, vařenou mrkev a brokolici, samozřejmě spousty ovoce, jogurty, pudinky.... splácal co mohl a byl spokojenej. Celý dny byl nahatej venku, střídavě v moři a v bazénu. Prostě pohoda. Hezky spinkal v kočárku dopoledne i odpoledne a v noci spal bez buzení až do rána do sedmi. Takže lepší než doma. Jen já se budila a přikrývala ho, protože se odkopával a klimatizace mrazila.... Let taky zvládnul v pohodě, trochu plakal na začátku, protože nechtěl být na místě ale chtěl zkoumat letadlo, ale pak vždy usnul a prospal celý let i přistání. Takže dovolená super!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a co si nachystat do skleniček svoje vlastní jídlo a vézt s sebou ty? u těch budeš mít jistotu, že ti to jíst bude, protože je na to zvyklý. ale jinak třeba v hotelu na jídlo najdete i něco pro malýho ;-)

  • Jak píše whitehorse, vzala bych si do skleniček zavařené vlastní jídlo, na které je dítko zvyklé

  • Nechutná mu to protože to není vůbec slané. Ty když vaříš tak tam trochu soli dáš nebo ne?

  • já klidně dala jídlo pro menší věkovou skupinu, liší se to jen množstvím a množstvím soli, takže tím bych řešila kousky, jinak mě děti jedly vždy všechny skleničky-kromě Hamánka a Babylove, když už něco levnějšího, tak Rossmann, ale já dětem začla vařit až ve dvou letech, naopak domácí jídlo odmítaly, jinak v hotelu se jídlo řešit dá, Kréta není Afrika a mají na výběr těstoviny, brambory, omáčky a vše je pro takhle malé dítě v pohodě-loni jsem měla stejně staré v Turecku a kromě všeho, co jsem vezla s sebou a klidně ještě nacpal hotelovým jídlem, jinak kamarádky prcek jí špatně, nechce ani skleničky, ani domácí-teď byli na Zakhyntosu a prostě hold kojení, Sunar, ovoce a co snědl, když měl hlad, nacpal se, když ne, nejedl....stejně děti u moře jedí méně, neřeš to tak, když bude mít hlad, sní i skleničku:-)))))....a jinak pokud máte all inclusive, k dispozici jsou i jogurty, saláty, ovoce, pečivo...hlady ti neumře

  • Na dovolenou - misto obedu bych nabalila instantni kasi, holt by ji jedl dvakrat denne. A k tomu nejake presnidavky. Jinak se naji s Tebou - kousek rohliku, bagety, trocha priloh, voda z polevky... vlastni zavarene jidlo bych nebrala, protoze je to tezke. Navic se muze bohuzel zkazit a stejne budes bez jidla. Sunarka je bez kousku, mame sklenicky 10 mes. a je to hladke jak pro miminko.

  • a proč nezavaříš? já měla polívky zavařené teĎka na dovolené z domu.

  • i polévky jsi zkoušela? Kupované od Hamánku nebo Hamé, nikoli jídla, ale třeba kuřecí polévku s rýží? Je to tekutější, hodně rozemleté a synovy chutnaly víc než jídla.
    Pokud chces vysloveně naučit na kupovanou skleničku, vyber jednu a tu zkoušej častěji - když se mi nechtělo vařit, koupila jsem synovi levného Hamánka a pak když měli v akci od Hamé, tak mi to jíst nechtěl, protože to bylo něco nového.
    Jinak bych se na dovolenou určitě s domácí stravou netahala, jak píše Verusenka, dáš malému vodu z polévky od sebe, rohlík, víc kaše a ovoce. Krásnou dovolenou!

  • Vařila jsem (bez soli!!!!!) a na dovolené ten samý problém, věděla jsem to, nic dopředu jsem ale nepřipravovala, i když zavařit vlastní pokrm by asi šlo, ale neměla jsem s tím žádné zkušenosti a navíc bychom to ani nepobrali. Malá to přežila 14 dní na ovocných komerčních přesnídávkách,př. jogurtu, rýžové kaši a samozřejmě mléku. Už ji byl rok, tak jsme ji samozřejmě dávali ochutnávat i něco vhodného od nás, ale to šlo opravdu jen o ochutnání. Úplně stejné to bylo i se staršíma sourozencema, kteří vyrostly též na doma připravovaných příkrmech. Z kupovaných jsme ještě tak možná uspěli s 1. lžičkou, jinak žádné namýchané kupované směsky mi nikdy nechtěly, asi prostě byly zvyklé na ty domácí kombinace, co jsem připravovala a to baštily krásně...

  • Ahojky od Hami jsou příkrmy taky bez kousků.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist