návšteva gynekologa

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32563 9.8.2011 9:01

Tak jsem včera byla se konečně zaregistrovat u gynekologa dělal mi stěr z děložního čípku ten mám v pořádku co sem měla předtim zvětšenou cistu tak o ní nemluvil a dělohu mám prý také v pořádku a předepsal mi antikonepci jen bych se chtěla zeptat jaké máte zkušenosti s antikoncepcí TRI-REGOL 21+7 bere se každý den celý měsíc nebo jak já sem to trošku nepochpochopila děkuju za rady :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vytaženo z příbaláku ( http://www.lekarna.cz/tri-regol-tbl-obd-3x21/ ):

    Jak se Tri-Regol užívá?
    První užití přípravku Tri-Regol, první balení. Začněte užívat Tri-Regol první den cyklu, tzn. první den menstruačního krvácení. Žádná další kontracepční opatření nejsou nutná. Užívání můžete zahájit i 2. až 5. den menstruace, ale v takovém případě je nutné v prvních 7 dnech používat ještě jinou kontracepční metodu (bariérovou). To platí pouze pokud užíváte první balení.
    Pilulku užívejte ve stejnou denní dobu každý den. Může se zdát jednodušší užít ji vždy před spaním, nebo po probuzení. Užívejte každý den v pořadí uvedeném na balení až do poslední 21. tobolky z každého balení. Po užití 21 pilulek na dalších sedm dní užívání přerušte. S největší pravděpodobností v této době dojde ke krvácení. Pokud jste užívala 21 pilulek podle doporučení a následující balení začnete užívat včas, není nutné použít už žádnou další kontracepční metodu v průběhu sedmidenního přerušení. Další balení Po sedmidenní přestávce bez pilulek, začněte užívat další balení. Začněte s užíváním nezávisle na krvácení. Vždy začínejte užívat z nového balení ve stejný den v týdnu.

    Takže pilulku budeš užívat každý den (já ji třeba beru v 18:00, to je takový čas, kdy jsem buď doma, nebo u přítele, v šest jsem mívala už po škole a ještě jsem třeba o víkendu nešla na akci, to jsem chodívala dýl - jo, a mám upomínku v telefonu, dokonce dvě :D). No a až dobereš 21 pilulek, uděláš 7 dní pauzu, a 8. den začneš užívat další pilulku z nového platíčka bez ohledu na to, jestli ještě MS máš nebo ne. ;)

  • A je zbytečné se ptát, jaké s ní má kdo zkušenosti, protože každé těklo je jiné a jedné můžou sedět úplně ideálně a druhá na ně bude nadávat :) jinak ohledně braní Ti to přesně napsala Klárka :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist