menstruace - můj 1.cyklus

Otázku položila: Anonymní uživatelka #158798 1.10.2013 16:29

Dobrý den,
za 7 dní mi bude 14 let a včera to bylo poprvé co jsem to dostala...
Bylo to ve škole,měla jsem křeče v břiše a tak jsem šla na WC a uviděla nahnědlé kalhotky-zkrátka špinění i s trošičkou krve (krve opravdu jen kapička).Kamarádka mi dala vložku..pak jsem šle cca. po hodině na WC a ne vložce už byla krev-ale smíšená s výtokem. Když jsem přišla domů řekla jsem to mámě...a všechno mi připomenula a dovysvětlila ..... pak pokaždé co jsem šla na WC jsem už vložku měla jen od výtoku... přes noc na ní nebylo v podstatě nic...do školy jsem si vzala jen intimku,ve škole zase vložku a teď zase intimku.....teď jí mám jen od jakoby moči - takovou nažloutlou barvu-něco jako výtok do žluta a krev už se vůbec neoběvuje....je to normální? mám teď nosit vložku? intimku? nebo nic? -ale přiznám se že bych se asi cítila nejistě.. :/ jo a dalšší dotaz hrozně se ve vložce potím..je to nepříjemné... máte nějakou radu ? je to normální? a taky ta vložka/intimka pak zapáchá je to ok? popřípadě máte nějakou radu? Děkuji ...a prosím o co nejrychlejší odpovězení :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Takže: všechno, co popisuješ je v pořádku - je fajn, že jsi o tom mluvila s mamkou. Nos klidně jen intimku - existuje více druhů - nějkteré jsou vyloženě tenučké a miniaturní, jde ale koupiti intimky delší a silnější - zkus koupit tyto.
    Co není v pořádku - že vložka zapáchá - je to tím, že se vnitřní tekutiny dostávají z těla ven a na vzduchu tlí - takže vložku měň tak často, aby sis "nesmrděla", potom to bude i v rámci hygieny O.K.

  • Neboj se, vše je v pořádku!
    Časem vyzkoušej i tampóny, zpočátku ti to možná přijde divné, ale zvykneš si... Z mé zkušenosti je lepší než vložka, člověk se nepotí, nepřipadá si jako nemluvně s plínou mezi nohama :-)

  • Klidně nos intimku, já ji používám prakticky pořád, jelikož mám neustále lehký výtok (probráno s gynekoložkou, vše je v normě). A hlavně jsem si jistější, když to mám dostat, že když mě pobolívá břicho, tak nemám potřebu pořád lítat na wc se kontrolovat, jestli už to přišlo :-).
    A určitě se vyplatí mít neustále v tašce alespoň tak 3 vložky, je to i o něco jistější než jedna. Vyhraď si na ně třeba zvláštní kapsu. Já s sebou pořád tahala zásoby, a pak jsem dávala méně připraveným kamarádkám, kterým přišla ms třeba o 3 dny dříve, než čekaly.

  • souhlasím s holkama.já měla v zásobě vždycky aspoň jednu vložku nebo tampon (většinou ty tampony.v malý krabičce kam jsem nacpala 3-4) a často i čistý kalhotky:-) pokud jsi ve vložkách zapařená tak můžeš zkusit tampony, menstruční kalíšek nebo látkový vložky

  • Zkus vyměnit značku vložek, já se v některých taky necítím zrovna pohodlně. Přijde mi že málo ,,dýchají,, a jiné jsou zase v pohodě, musíš jen najít, které ti budou vyhovovat nebo zkust ty tampony :) Můžeš třeba sebou nosit v tašce i vlhčené ubrousky, jsou i malé balíčky, které hravě stčíš do kapsy a občas se přes den otřít a budeš se cítit hned líp :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 608 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist