má smysl přestat brát HA jen proto abych se "pročistila" ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #76154 8.2.2013 20:26

Ahoj, je mi 20 a už 6 let beru HA, tak jsem přemýšlela, že už si s tím tělo zadělávám dost dlouho a chtěla bych ji přestat brát, abych nejela na hormonech pořád a trochu se dala zas do kupy.Jenže zas mám přítele a bát se toho rizika. Chtěla bych se proto zeptat, co si o tom myslíte? Už ste něco takového udělaly nebo myslíte že je vůbec potřeba se takhle jednou za čas "pročistit" ? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak jednou za čas nemá smysl.Pokud bys HA vysadila a pak zas měla znovu brát-to smysl nemá.Záleží kdy plánuješ děti.Jinak bych HA vysadila min.rok před tím,než začnete plánovat děti,atˇse tělo zase zadaptuje.V tu dobu třeba prezervativ.

  • venysek8.2.2013 20:46

    Souhlasím s dami, pokud neplánuješ dítě, tak to moc k ničemu není, naopak asi jsou to taky šoky když je na to tělo zvyklý, pak si odvykne, pak si zase musí zvyknout.. Já jsem brala HA celkem 8 let, pak jsem vysadila, když jsme chtěli miminko a po půl roce otěhotněla. A po porodu to budu mít jako Martasek, budeme na kondomech až do druhého miminka a teprve až se rozhodneme ukončit množení, tak bych zase šla do HA, dřív ne :-)

  • nevěřím tomu, že se tělo přočišťuje...kdyby se mělo pročišťovat od HA, tak by ženský neotěhotněly hned měsíc po tom, co to ukončili....hormony působí tak, že když je ženská vezme, určitou chvíli jsou v těle a pak jsou nefunkční, proto se HA musí brát pravidelně a proto hned po vysazení je možnost otěhotnět...kdyby se tělo potřebovalo čistit, tak nejde otěhotnět hned po vysazení :-) myslím si, že to není důležité...

  • Martasek898.2.2013 20:38

    Já nebrala HA. S prvním přítelem jsme byli na kondomech - 3,5 roku to fungovalo :) S druhým jsme se hned vrhli na mimčo :D Při kojení jsem brala HA, pak pár měsíců jinou a zase jsme na kondomech. Stačilo mi to do sebe hustit rok a 2 měsíce. Za 4 měsíce se začneme snažit o druhé mimi, během kojení HA nechci, pak možná do toho půjdu. Pokud už děti nebudeme plánovat :) A i tak uvidím, měla jsem nízkohormonální a stejně jsem měla hrozný chutě, i když mi bylo řečeno, že to není skrz HA. Po vysazení chutě byly, ale ne tak strašné :) Takže klidně radím, udělej pauzu, ale pořád mysli na to, že pokud nechceš ještě děti, tak se chraňte jinak. A poznamenám, že jsem otěhotněla ve 21 letech :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist