ma nekdo zkusenosti s menstruacnim kaliskem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #97465 4.5.2013 21:46

chci se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s menstruacnim kaliskem u vlozek se potim dole a tampony po porodech nesnesu.Vycetla jsem na netu menstruacni kalisek ale nemam zkusenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kamarádka ho má a chválí. Taky o něm uvažuju

  • mám a dobrou;) akorát já mám hodně silnou menstruaci a trochu protékal, tak jsem ho používala v kombinaci s látkovou vložkou.

  • Simea4.5.2013 23:09

    Mam, rok pouzivam.. A jsem nadmiru spokojena. Zadne zapareni, pocit, ze mam plenku, zadny odpad. Akorat pro nepravidelnou menstruaci trochu neprakticky, musi se pred pouzitim vyvarit.

  • eva1115.5.2013 8:03

    Kalíšek používám už několik let a mám s ním samé dobré skušenosti, zvykla jsem si na něj tak že při ms. už nic jiného nepoužívám a když jsem ho jednou zapoměla doma a musela použít tampony byla jsem s toho pořádně otrávená:-)

  • Používala jsem ho asi půl roku, než jsem otěhotněla a nechápu, jak jsem mohla fungovat bez něj. Jsi pořád čistá, nikde se nic nepaří ani ve vedrech, můžu jenom doporučit!

  • Thea145.5.2013 10:36

    Ano, vyzkoušela jsem. Z praktické/ funkční stránky je to výborné... ale bohužel jsem toho musela nechat. Jsem alergická na materiály, ze kterých jsou kališky vyrobeny (a to jsem vyzkoušela 5 značek) a to přesto, že všechny firmy slibují hypoalergenní materiál. :'-( Nemohu ho používat po celou dobu MS, maximálně den, jinak to, co se děje, bych nepřála ani svému nejhoršímu nepříteli... až u mého gyn. lékaře jsem se dozvěděla, že tato reakce není vůbec vzácná, že ženy se silnější "lokální" imunitou na to trpí dost často.
    No, bohužel jsem se vrátila k vložkám a tamponům. Snad to nebude tvůj případ ;-)

  • ahoj, tak já ho používám, jsem už i po porodu, a jsem s ním velice spokojená.

    Mám ale silnou menstruaci, tak 2 nejsilnější dny musím často "vylévat", jinak mi vytíká, ale měním tak co 3 hodiny, což není strašné (jinak tak 3x denně), na noc ale vložku nebo intimku. A také mi trošičku proteče při "čupnutí" což je celkem s dítětem častý pohyb, tak mám preventivně intimku. Ale je to super, nemusím vůbec řešit vložky a lítat do drogerie (balíček prostě vydrží dlouho).
    Ale já mám WC s umyvadlem, kdybych neměla tuto kombinaci, tak bych do toho asi nešla, neumím si to tedy představit mít vodu v petce, jak někde píšou a řešit to takto.
    Jsem s tím opravdu spokojená, taky mi to přijde čistší, mnohem lepší než vložky a tampony, za mě 90 % spokojenost!

  • Já jsem si ho objednala v březnu. Prožila jsem s ním 3 MS a nejsem moc spokojená. Zavedení v pohodě, podle mě je tam i správně usazený. Ale stalo se mi, že mi 2x protekl a to byl konec. Teď po 2. protečení jsem se opět vrátila k tamponum, se kterými mám jistotu. Už ani nemám chuť se dál snažit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist