Menstruační kalíšek

Otázku položila: Verousek89 21.8.2011 11:33

Holky, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s menstruačním kalíškem? Uvažuji o jeho koupi, ale počáteční investice něco stojí, ale spíš mě u toho zaráží několik věcí, hlavně by mě zajímalo, jak to děláte na veřejných záchodech? Přece jen se kalíšek musí vymýt, aby se dal znovu použít... A taky jsem četla, že se vždy před začátkem menstruace musí vyvařit, to mi přijde dost nepraktické... A v recenzích na netu se hodně uvádí, že je to hygienické, ale mně to tak moc nepřipadá :/ Jaké jsou vaše zkušenosti? Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vzhledem k tomu, že to většinou dostávám ráno, tak ho dám vyvařovat a než si vyčistím zuby a upravím se, tak je hotovo. No a v práci mám nachystanou půllitrovou petku s vodou a tím kalíšek i ruku opláchnu a když musím třeba někam do obchodního centra nebo tak, tak si tu petku vezmu do kabelky.

  • Souhlasím :) když jsem ve škole, tak prostě mi přijde trapné chodit s pet na záchod, tak prostě tampon šoupnu do kapsy a je to :) nikdo ani nepozná, že mám MS...tak chodit s pet nebo s batohem na zádech, většinou jsou tam fronty, takže záchod zabíráš dlouho (než to vyleješ, vyměníš apod.), pro mě to je zatím nepraktické,o koupi budu uvažovat až budu třeba pracovat nebo něco :)

  • Vyvařuji ho před prvním použitím i potom co mi MS skončí. Na veřejných záchodcích a v práci si beru do hrnku, nebo lahve vodu a tím ho vypláchnu a omyji;)

  • Ahojky,

    na veřejná wc si nosím petku s vodou :-) Ale dá se to s trochou cviku udělat i tak, že ho neumyješ a vrátíš zpět.
    Před začátkem MS ho vyvařuju, stačí pár minut..nic složitýho, prostě ho dám do hrnce a za pár minut to je..

    A co se týče hygieny.. chápu že to je zvláštní představa- kalíšek plný krve, že je hygienický? ale opravdu je, menstruační krev neobsahuje žádné bakterie,když nateče do kalíšku, tak je pořád ve stejném prostředí.. vyndavá se umytýma rukama, vyleje, opláchne a dá zpět. KDyž si představíš vložky nebo tampony- je to samá vata, buničina do které se to nasákne a vytvoří se výborné místo pro množení bakterií..

    Já jsem s ním moc spokojená. I na dovče skvěle obstál..

  • Po jaké době holky kalíšek vylijete?

  • Já o tom ani neuvažovala, přijde mi to zdlouhavé, nepraktické a nehygienické (opláchnout kalíšek na záchodě a zase ho tam strčit..) A jak říká mamča...kdyby to byl takový zázrak, tak to už dávno prodávájí běžně v obchodech :o)

  • Misto petky stačí i mokrý kapesníčky někde na veřejných toaletách, a pak se to doma vyčistí pořádněji :) Já na začátku to vyměnovala vždy doma, protože mi to vydrželo než jsem vyšla z domu a se vrátila, ale pak mi zesílilo krvácení a když jsem brala petku tak to bylo nepraktické :D v rychlosti stačí to vylejt a vytřít toaletákem nebo zvlhčeným ubrouskem /jsou i antibakteriální/ a pak doma to pročistím pořádněji, ale stejně se to dá i tím ubrouskem dobře:) někdy místo vyvaření použiju dezinfekci.

    Barunka

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist