lyžování v Alpách při nepotvrzeném těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29783 8.3.2011 9:18

Ahoj, potřebuju poradit, jsem pravděpodobně těhotná, 4 dny zpoždění, ve dvou posledních dnech dva pozitivní těhotenské testy, k lékaři jdu v pondělí. (už jsem u něj byla, ale bylo to brzy, mám akurát hodně zvýšenou sliznici, jestl si pamatuji dobře) Jedeme lyžovat do Alp od čt až ne. Co byste dělali, lyžovali by jste? Já mám v plánu trochu polyžovat v pátek a v neděli a v sobotu si zajít do termálního koupaliště... myslíte, že to nebude vadit? Budu lyžovat na nejmírnějších kopcích a pomalu... prostě budu extrémě opatrná, jinak kdyby mi to nesedlo, tak bych zašla na čajík nebo tak... v Alpách jsem nebyla, tak ani nevím jak to tam chodí, a když už to mám zaplaceno, tak bych i jela... zase si říkám, že třeba těhotná nejsem... i když nějaké příznaky jsou... ale prostě to nechci hned plašit...

Ahoj holky, moc díky za odpovědi, koukala jsem na ty stránky a je tam voda 34°C, sůl 3 %, to může být?

Voda v bazénu 32°C, a těch 34°C jsou výřivky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky,kamarádka lyžovala ještě na začátku 5 měsíce a nic se jí ani dnes už malému nastalo.Jen pozor na ostatní lyžující! Můžou do tebe vrazit, špatně spadneš a může to špatně skončit.Takže je to jen na tobě...

  • cudla8.3.2011 9:40

    Já bych se ani nebála samotného lyžování,spíš těch ostatních lyžařů,aby do mě třeba někdo nevrazil...
    Mám kamarádku,která normálně sjezdovala v druhém měsící a bylo to v pohodě.Já o první mimi přišla ( ne na lyžích ) takže jsem u druhého neriskovala vůbec nic.
    Nevím jak to termální koupaliště...kolik má ta voda stupňů...v těhu se horká koupel nedoporučuje,protože se překrvují orgány v malé pánvi a může to vyvolat stahy dělohy.

  • ahoj jsem taky přecitlivělá, ptz jsem poprvé potratila, ale myslím že takhle na začátku se nemůže nic stát. Dávej na sebe pozor at nespadnes, sjížděj si pomalu modré a max červené sjezdovky a užij si čerstvého vzduchu. Pokud vám vyjde počasí jakož si myslím že jo, tak si dej odpočinek někde na sluníčku opaluj se a udělej si pohodičku a nezapomen si s sebou opalovací krém s vysokým faktorem :-) Myslím, že ty termály jsou pro začínající těhotenství horší než lyžování. Ale ja zase chodím do plavat a tam je i parní sauna do které si taky vlezu a taky je všechno v pohode na druhý pokus. Držím pěsti at jste oba v pořádku a užij si to ;-)

  • Minulý rok jsem jela na lyže a už jsem měla mimi ai jsem o tom nevěděla. Pokud budeš opatrná, tak jeď :-) Hezký lyžování.

  • Jen si lyžování užij, buď opatrná, ale termální koupele moc nedoporučuji. Voda nad 38 C se v těhotenství nedoporučuje.

  • Ahoj, ja jsem to zjistila dva dny pred odjezdem a nejela jsem. Jelikoz jsme o to dvakrat prisli, tak si davam ted uz sakra bacha. Taky jsem si rikala, ze budu opatrna, budu jezdit pomalu,ale kdyz by nekdo do me vrazil a ja spadla, nebo mi omylem vypne lyze co si pak budu rikat??? Myslim, ze to je jenom na tobe jak se rozhodnes, ty mas za to zodpovednost.
    A co se tyce termalu, tak to urcite neee, muzes tam do bazenu ale do horke urcite ne. Preju hodne stesti aby to vyslo.

  • Bazén určitě můžeš, plavání je v těhotenství prospěšné. Já ho bohužel musela hned na začátku vzdát, protože jsem dostala zánět močových cest, který jsem nikdy předtím neměla a v těhotenství bývá bohužel častější a pak už jsem se bála to znovu riskovat. Buď na sebe opatrná a užij si dovču. S tou teplejší vodou bych byla opatrnější a pro jistotu bych to moc neriskovala.

  • cudla9.3.2011 10:13

    Myslím,že tahle teplota vody je v pohodě,protože je nižší než tělesná teplota

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist